В цьому році при 29 вінницьких школах після закінчення навчального року створено літні пришкільні табори. Це дозволить організувати змістовний відпочинок п’яти тисяч школярів. Окрім того, на морі в цьому році відпочинуть 210 дітей-сиріт, з багатодітних та малозабезпечених сімей, і діти, батьки яких загинули у зоні АТО.

Щороку кількість дітей, які відпочивають у пришкільних таборах Вінниці, зростає. Вперше їх було організовано десять років тому, і тоді у 16 таборах змогли відпочити 2,5 тисяч школярів. На сьогоднішній день при міських школах функціонує вже 29 таборів, і приймуть вони на відпочинок п’ять тисяч учнів. Переважно це школярі 2-6 класів. Для дітей організовано харчування з включенням сезонних фруктів та ягід.

Табірна зміна в цьому році триває з 1 по 17 червня. Протягом неї дітей навчатимуть фінансової грамотності, енергозбереженню, програма перебування буде насичена екскурсіями та інформаційно-туристичними маршрутами, спортивними заходами, різноманітними конкурсами, квестами, флешмобами та змаганнями у ігровій формі. Школярі відвідають аквапарк, планетарій та розважальний комплекс «Дитяча планета». Для переможців інтелектуального турніру буде організовано екскурсію до Вінницького аеропорту. Спільно з патрульною поліцією запланований захід «Безпечне місто – основне завдання патрульної поліції».

П’ять тисяч маленьких вінничан в цьому році відпочивають у пришкільних таборах

На базі школи № 26 традиційно буде працювати загін шкільних медіаторів в рамках реалізації програми «Медіація однолітків». Крім того, 36 дітей – переможців ІІІ та IV етапів Всеукраїнських олімпіад відпочинуть у «Літній школі» на базі приміського табору.

Традиційно 210 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких загинули у зоні АТО, з багатодітних та малозабезпечених сімей, поїдуть на відпочинок на узбережжя Чорного моря у табір «Бригантина» міста Скадовськ Херсонської області.

Загалом на проведення літнього відпочинку дітей в бюджеті міста передбачено 2,3 млн. грн.

П’ять тисяч маленьких вінничан в цьому році відпочивають у пришкільних таборах

9 червня міський голова Сергій Моргунов відвідав пришкільні табори трьох закладів. «Це чудово, що діти відкриті до спілкування. Видно, що діткам тут подобається і та практика, яка була застосована ще в 2006 році, позитивна та дієва. І якщо, наприклад, десять років тому в пришкільних таборах було 2,5 тисячі дітей, то сьогодні відпочиває вдвічі більше. І з кожним роком у нас є прогресивна динаміка. Вважаю, що нам потрібно рухатися далі, і наскільки це є можливим, забезпечувати створення таких пришкільних таборів, тобто динаміку будемо нарощувати», - зазначає мер міста.

П’ять тисяч маленьких вінничан в цьому році відпочивають у пришкільних таборах

Щорічно в кінці зміни в пришкільних таборах проводиться анкетування дітей щодо рівня організації відпочинку. За його підсумками формується план роботи таборів на наступний рік та розподіляється кількість місць.



Переглядів: 2844
Поширень: 0