17 червня у Вінницькій філармонії відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня медичного працівника. Представники міської та обласної влади привітали медиків та подякували їм за роботу. А також – вручили їм грамоти та грошові премії. А у міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги передали три сухожарові шахти для стерилізації інструментарію.

Щороку у третю неділю червня в Україні відзначають День медичного працівника. Сьогодні з цієї нагоди відбулися урочистості у Вінницькій філармонії.

«Дійсно, професія лікаря мабуть сама найшановніша та найвідповідальніша. Адже ви супроводжуєте людину починаючи з її народження і протягом всього життя. Мало хто може собі уявити, скільки свого власного здоров’я лікарі витрачають на те, щоб дати здоров’я людям. Скільки потрібно над собою працювати, щоб бути професіоналом своєї справи. Я вважаю, що якщо говорити про галузь охорони здоров’я, то порівняно з Україною, ми на достойному рівні. І, в першу чергу, це ваша заслуга. Дійсно, є й проблеми, але ми точно розуміємо, яким шляхом потрібно йти», – каже міський голова Сергій Моргунов.

До Дня медика вінницька міська лікарня швидкої медичної допомоги отримала в подарунок обладнання для стерилізації інструментарію

Також Сергій Моргунов окремо подякував медичним працівникам, які поїхали в АТО. «Я хотів би подякувати тим медикам, які за покликанням душі, серця поїхали добровольцями на Схід, які бачили всі страхіття тієї війни, рятували і рятують там наших хлопців. Для цього потрібно мати силу духу, волю, патріотизм. А всім медичним працівникам бажаю, щоб люди були вдячні вам за те, що ви для них робите, щоб завжди з повагою ставилися до вас, як до лікарів», – зазначив Сергій Моргунов.

До Дня медика вінницька міська лікарня швидкої медичної допомоги отримала в подарунок обладнання для стерилізації інструментарію

«Серед всіх професійних свят – це, мабуть, найбільш шановане, адже образ лікаря завжди пов’язується з надією та захистом. Не дивлячись на всі ті проблеми, які є в медичній галузі, ми повинні дивитися в майбутнє з оптимізмом. Обласна влада вважає медичну галузь пріоритетною. Більше 70 % всіх капітальних видатків цього року спрямовуються саме на медичну галузь. Плануємо ввести нові медичні об’єкти, закупити нове обладнання, реалізовуватимемо спільний зі Світовим банком та міською радою проект по будівництві сучасного кардіоцентру. Я думаю, що цей лікувальний заклад буде взірцем не лише України, а й Східної Європи», – каже заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Івасюк.

До Дня медика вінницька міська лікарня швидкої медичної допомоги отримала в подарунок обладнання для стерилізації інструментарію

«Медичні працівники щодня, щогодини, щохвилини дарують нам, людям, здоров’я. Я бажаю, щоб клятва Гіппократа не була для вас обтяжливим обов’язком, а приємною місією. Також бажаю вам та вашим рідним мирного неба, здоров’я, комфорту та достатку», – зазначив голова обласної ради Анатолій Олійник.



Переглядів: 3542
Поширень: 0