У місті продовжується будівництву мереж водопостачання та водовідведення у приватному секторі. Так, наразі робітники прокладають мережу каналізації у мікрорайонах Пирогова та Корея. Також тривають роботи по провулку Івана Богуна, а найближчим часом розпочнуться по вулиці та провулку Петрусенка та інших.

Сім років тому у приватному секторі Вінниці розпочався масштабний проект з будівництва мереж каналізування та централізованого водопостачання. Він реалізується за рахунок співфінансування робіт – за бюджетні кошти будуються магістральні колектори та насосні станції, мережі по вулицях та провулках прокладають у складчину з жителями приватної забудови. В 2015 році у було збудовано систему водовідведення протяжністю 6,6 кілометрів у мікрорайонах Пирогово, Корея, П’ятничани та Старе місто.

В цьому році роботи з будівництва мереж водопостачання та водовідведення продовжилися. Два тижні тому завершилось прокладання водопроводу на ділянках вулиць:

  • Чумацької (колишньої Блюхера)
  • та І.Пулія (колишня Павленка).

Протяжність мереж тут становить близько 800 м.

Завершилися роботи  в мікрорайоні П’ятничани:

  • По вулиці Пестеля збудовано біля 700 м мереж водовідведення.
  • Також тривають роботи по провулку Івана Богуна (300 м.).

З початку липня розпочнеться каналізування вулиці Петрусенка (360 м), провулку Петрусенка (200 м), трьох провулків Пестеля (по 90 м кожний).

Орієнтовно в серпні у квартальному комітеті «Димитрівський» (на Старому місті) почнеться часткове каналізування 3-го провулку Д.Нечая та будинків 17-25 по вул. Гліба Успенського.

Наразі робітники прокладають мережу водовідведення у мікрорайоні Пирогово:

  • будують каналізаційно-насосну станцію (КНС)
  • прокладають труби по вулиці Комарова та її провулках.

Також розпочалося будівництво КНС в мікрорайоні Корея, після чого тут каналізація з’явиться по вулицях:

  • Салтикова-Щедріна,
  • Бестужева
  • та 2-му провулку Бестужева.

«Окрім того, на Старому місті буде продовжено каналізування вулиці Грушевої, яку розпочато ще минулого року, і частково буде прокладено мережі по вулиці Молодіжній. А в квартальному комітеті «Соняшник» за рахунок співфінансування вже прокладено водопровід та каналізацію по вулиці Курія, наразі роботи тривають по вулиці Сосюри. Довжина мереж водопостачання на цій території становитиме близько 750 м, а водовідведення – близько 200», - розповіла голова Асоціації органів самоорганізації населення м.Вінниці депутат міської ради Наталія Панчук.



Переглядів: 3155
Поширень: 0