На засіданні штабу усі керівники управлінь міської раді прозвітували про план дій підвідомчих їм структур та внесли пропозиції по вирішенню нагальних питань. Далі - основні акценти, які розставив міський голова по галузях:

Охорона здоров’я.
Першочергове завдання - в усіх закладах охорони здоров’я має бути тепло. На сьогоднішній день є всі умови для повноцінного опалення лікарень міста. Тиск газу дає можливість використовувати в необхідному об’ємі потужності котелень. Крім цього комунальні служби постійно пильнуватимуть стан під’їзних шляхів до лікарень. Особливо до тих закладів, куди хворих вінничан привозить швидка допомога.

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Тамара Васильчук на засіданні штабу підняла питання про покращення розчистки вулиць в приватному секторі. Інколи лікарі швидкої допомоги добираються на виклик пішки, бо автомобіль не має можливості доїхати до потрібного будинку. Міський голова Володимир Гройсман розпорядився подібні питання вирішувати в режимі он-лайн. А лікарі швидкої допомоги можуть сповістити про складні ділянки доріг приватного сектору на гарячу лінію за номером 15-60.

На початку нового року на станції швидкої допомоги виникла проблема із паливно-мастильними матеріалами. Їх запас є на найближчі 7-10 днів. Також швидка допомога має лише дводенний запас ліків. Цю ситуацію спровокувало Державне казначейство, яке наприкінці минулого року не профінансувало платіжні доручення міської ради. Міський голова повідомив, що станція швидкої допомоги буде профінансована у будь-якому випадку, не зважаючи на недоотримані кошти.

Заклади освіти.
Про готовність до роботи навчальних закладів у період сильних морозів на засіданні штабу звітував начальник управління освіти міської ради Володимир Буняк. У цей період у школах буде заборонено учням покидати приміщення під час перерв. З метою уникнення травматизму і обмороження по дорозі додому дітей зі школи повинні забирати батьки. У навчальних закладах на час сильних морозів буде скорочено масові заходи. Якщо ж температура повітря буде утримуватись нижче позначки -200С, то навчання у початковій школі буде призупинено. А при температурі -240С – до школи не підуть учні середніх та старших класів. Такі показники входять до списку загальноприйнятих норм, яким керується керівництво в регулюванні роботи навчальних закладів.

Житлово-комунальна сфера.
Протягом періоду сильних морозів житлово-комунальні служби міста працюватимуть в режимі «цілодобової варти». На засіданні штабу керівники теплопостачальних організацій прозвітували про стабільну роботу котелень. Аварій на тепломережах останнім часом не було. Тиск газу в нормі. Спеціалісти ЖЕКів активізували роботу по перевірці стану комунікацій та під’їздів багатоповерхових будинків. Це вони будуть робити й надалі. На «Гарячій лінії» розпочне працювати додаткова бригада. Таким чином створюються умови для безперешкодного повідомлення мешканцями міста про будь-які збої в роботі житлово-комунального комплексу. На засіданні штабу міський голова заборонив відключати від теплопостачання боржників на період великих морозів. А також поставив завдання перед керівниками комунальних організацій забезпечити своїх працівників теплим одягом і організувати місце, де люди, які працюють вночі, матимуть можливість попити гарячого чаю та зігрітись. Такий пункт, за попередньою інформацією, буде розташований на базі трамвайно-тролейбусного управління.

Очищення автошляхів від снігу.
На засіданні штабу мова йшла і про роботи по очищенню доріг від снігу. Вінницькі автошляхи обслуговує 5 підприємств. Минулої ночі сніг розчищало 29 одиниць техніки. Їм на допомогу прийшли машини із підприємства «Вінницяоблводоканал» та вінницького аеропорту. Таку спільну роботу спеціалісти оцінили позитивно і висловили сподівання, що у випадку сильних снігопадів з боку цих підприємств знову буде підтримка. За останню добу на посипання вулиць пішло 100 тонн солі. У цьому сезоні за перших два місяці зими вже використано близька 2000 тонн солі (у той час, коли за всю минулорічну зиму було освоєно 1800 тон). Але попри сильні снігопади, дороги міста у належному стані. Найближчим часом більше уваги буде зосереджено на вулицях приватного сектору.

Також на засіданні штабу було прийнято рішення евакуйовувати на штрафмайданчик ті автівки, які довгий час стоять вздовж доріг. Адже вони заважають роботі спецтехніки, яка розчищає вулиці міста.

На засіданні міського штабу Володимир Гройсман закликав усіх керівників максимально відповідально поставитись до виконання своїх професійних обов’язків у цей складний період. Особливо в питаннях, пов’язаних із теплом і прибиранням доріг. «Варто оперативно реагувати на всі сигнали. Усі проблемні питання мають вирішуватись оперативно, в будь-який час доби. Людям, яким заважають виконувати свої професійні обов’язки якісь недопрацювання комунальних служб, не потрібно чекати ранку для того, аби передати інформацію своєму керівнику, а той, в свою чергу, напише лист до відповідної служби. Усі питання повинні вирішуватись в режимі телефонного дзвінка. Ви знаєте, що я дам в руки лопату тому керівнику, який відмовиться виконати завдання, і він буде сам розчищати сніг», - зазначив очільник міста.


Переглядів: 3092
Поширень: 0