Операція із затримання бандитів відбулась одночасно в кількох районах обласного центру

Співробітники Служби безпеки України під час спецоперації затримали у Вінниці банду, яка спеціалізувалася на вимаганні грошей у мешканців різних регіонів України "на замовлення" приватних кредиторів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними СБУ, до складу організованої злочинної групи входили неодноразово судимі особи, які раніше притягались до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Під час спецоперації, проведеної одночасно в різних районах Вінниці, співробітники спецслужби затримали шістьох членів банди.

Діяльність зловмисників у спецслужбі описали так: до бандитів зверталися приватні кредитори, які просили "посприяти" у поверненні грошей від боржників. За це зловмисники додавали свій відсоток до існуючої суми заборгованості.

Вінницькі СБУшники затримали банду "чорних колекторів"

"Правоохоронці задокументували численні факти силового вимагання боргів з громадян. У разі відмови зловмисники погрожували фізичною розправою, знищенням або пошкодженням майна", – зазначили у прес-центрі.

Вінницькі СБУшники затримали банду "чорних колекторів"

Під час проведення невідкладних слідчих дій в учасників угруповання співробітники СБУ виявили боргові розписки під заставу квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів, які доводять проведення кримінальних оборудок. Також членам угруповання можуть інкримінувати скоєння інших злочинів. Зараз працівники СБУ здійснюють невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення та затримання спільників банди.

Фото з сайту Винница.info



Переглядів: 4743
Поширень: 0