17 липня о 1.30 невідомий чоловік зателефонував на лінію 102 та повідомив, що приміщення дискотеки у вінницькому торгівельно-розважальному центрі «Feride Plaza» заміновано. Після перевірки вибухотехніками закладу та прилеглої території з’ясувалося, що повідомлення було завідомо неправдивим. Жодних небезпечних предметів не виявлено.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група поліції, вибухотехніки, кінологи зі службовою собакою, рятувальники, інші служби оперативного реагування.

Дві години працівники поліції обстежували приміщення закладу та прилеглу територію. Ніяких підозрілих вибухових чи небезпечних предметів не було виявлено.

Поліція евакуювала 170 відвідувачів та працівників закладу.

Наразі правоохоронці вживають заходи щодо встановлення особи, яка повідомила про замінування. В діях правопорушника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі до 6 років.



Переглядів: 2630
Поширень: 0