Ми всі - корінні мешканці міста, студенти, які приїхали сюди на навчання, люди, які переїхати до Вінниці у зв`язку з подіями на Сході… Чи багато ми знаємо про наше місто, про його історію і сьогодення, про тих, хто розбудовував наше місто колись і тих, хто розвиває його зараз, чи знаємо ми всі цікаві місця, яких у нас величезна кількість, чи знаємо ми як кожен з нас може бути корисним для нашого міста?

Саме на ці запитання покликаний дати відповіді наш новий проект «Практикуй своє місто». Метою проекту, зокрема, є відкрити цікаві й маловідомі місця міста Вінниці для місцевої молоді та молодих людей із числа ВПО, сприяти інтеграції молоді ВПО в місцеву громаду та активізації молоді.

Проект полягатиме у ряді заходів, до яких буде залучено одночасно місцеву молодь та молодих людей з числа ВПО. Перший захід запланований на 13 вересня - квест, завдання якого будуть спрямовані на дослідження цікавих і маловідомих міць в місті Вінниця. Кількість учасників 60 осіб (10 команд по 6 людей). В результаті квесту 3 команди переможці перейдуть до наступного етапу нашого проекту.

Другий етап – це трьохденний тренінг з 23-25 вересня «Практикуй своє місто», в рамках якого будуть розглянуті наступні теми:

  • Громадський активізм: що це таке, як стати громадсько активним, як я можу бути корисним для свого міста, що креативного, цікавого, інноваційного я можу запропонувати.
  • Проект: що таке проект, написання проектів, приклади успішних проектів, «Життя як проект» - навчальна гра з управління часом.
  • Ефективні комунікації: спілкування з медіа та громадою, організація публічних заходів.

Практикуй Своє Місто

Третій етап проекту, який триватиме весь жовтень – розробка учасниками проекту цікавої та креативної екскурсії нашим містом. Заключний етап по проекту – проведення першої екскурсії та сподіваємось, що це старт новій молодіжній ініціативі, яка подарує нашому місту море позитивних емоцій та активностей, а собі нові враження та саморозвиток!

Захід реалізується в рамках пілотного проекту «Внутрішньо переміщені особи в трьох містах України: плани, перспективи, можливості для примирення» за підтримки Українського Жіночого Фонду, Інституту Миру США і Глобального Фонду для Жінок.

Долучайтесь, пізнавайте і розвивайте своє місто!

Анкета для реєстрації за посиланням



Переглядів: 3591
Поширень: 0