2 серпня міський голова Вінниці Сергій Моргунов отримав  сертифікат про підвищення інвестиційної привабливості та інвестиційний паспорт Вінниці.  Це стало можливим завдяки зростанню обсягів реалізованої продукції, доходів бюджету, капітальних інвестицій тощо. Крім того, вінницькі підприємства почали виходити на європейські ринки, а ще у Вінниці досить динамічно розвивається міська інфраструктура. Про це написав на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук міський голова Сергій Моргунов.

"Сьогодні до Вінниці приїздили директор Рейтингового агентства «ІВІ-Рейтинг» Ігор Андрусик та директор муніципального департаменту агентства «ІВІ-Рейтинг» Дмитро Задесенець. Вони привезли нам дуже гарну звістку: про підвищення рейтингу інвестиційної привабливості Вінниці до рівня invA. Тобто свідчить про високу інвестиційну привабливість міста.

Вінниця стала привабливішою для інвесторів

Приємно було від них почути, що за оцінками експертів попри непростий в економічному плані для України 2015 рік, Вінниці вдалось досягти суттєвого зростання по ряду показників, які впливають на цей рейтинг: обсяги реалізованої промислової продукції, капітальних інвестицій, доходи бюджету та інші. Відзначили і той факт, що наші вінницькі підприємства почали виходити на європейські ринки, у місті спостерігається динамічний розвиток інфраструктури. Згадали, що Вінниця одним з перших міст затвердила довгострокову стратегію розвитку (йдеться про нашу Стратегію «Вінниця-2020»). Крім того, Дмитро Задесенець зазначив, що наше місто є екологічно благополучним – показники шкідливих викидів в повітря у нас вдвічі нижчі, ніж в середньому по Україні. А якщо говорити про перспективи – то, на його думку, у Вінниці є потенціал до подальшого зростання.

Вінниця стала привабливішою для інвесторів

Додам те, що я сказав, коли Ігор Андрусик передав мені сертифікат про підвищення рейтингу інвестиційної привабливості та інвестиційний паспорт міста. Справді, приємно почути такі оцінки від експертів, але тому, щоб це сталося, сприяло багато факторів. Зокрема, бюджетна децентралізація, кількарічна робота по формуванню Концепції Вінницького індустріального парку, який минулого місяця Мінекономрозвитку включив до Реєстру індустріальних (промислових) парків України. Це відкриває нам додаткові можливості у пошуку інвесторів, адже на цій території площею майже в 61 га ми плануємо будівництво нових підприємств, де буде створено 6,5 додаткових робочих місць.

Вінниця стала привабливішою для інвесторів

Тому є над чим працювати далі, важливо, щоб це був рух вперед, і сьогоднішня новина – це ще один стимул для цього", - написав Сергій Моргунов.



Переглядів: 4179
Поширень: 0