Правоохоронці встановили, що організували нелегальний бізнес двоє вінничан. Зловмисники відправляли до лісгоспів експедиторів з готівкою, яку вони передавали службовцям за дозвіл на незаконну вирубку лісу.

Деревина завозилася на базу, розташовану у місті Гнівань на Вінниччині, де організатори зареєстрували п’ятдесят фізичних осіб-підприємців на малозабезпечених місцевих мешканців. За підробленими документами деревина оформлювалася на цих "бізнесменів".

Надалі лісоматеріали нібито офіційно транспортувалися на деревообробне підприємство у селі Ожидів Буського району Львівської області, де остаточно легалізовувалися.

Працівники СБУ викрили нелегальний бізнес по масштабній вирубці дерев в лісгоспах Вінниччини

Оперативники спецслужби спільно з прокуратурою одночасно провели обшуки у чотирьох лісгоспах, на заготівельній базі, деревообробному підприємстві, за місцем проживання та в автомобілях фігурантів справи. Правоохоронці виявили майже дві тисяч м3 незаконно вирубаної лісосировини на суму понад двадцять мільйонів гривень.

Співробітники СБУ викрили нелегальний бізнес по масштабній вирубці дерев в лісгоспах Вінниччини

Співробітники СБ України вилучили у ділків майже один мільйон гривень, п’ятдесят печаток фізичних осіб-підприємців, понад сімдесят банківських карток, фінансові документи та електронні носії інформації з доказами протиправної діяльності.

Співробітники СБУ викрили нелегальний бізнес по масштабній вирубці дерев в лісгоспах Вінниччини

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України, двом організаторам повідомлено про підозру в скоєнні злочину.
Триває досудове слідство.



Переглядів: 5522
Поширень: 0