Попри складні економічні умови промисловий комплекс міста працює стабільно. Завершено формування Концепції Вінницького індустріального парку. Розпочато реалізацію масштабного інвестиційного проекту з будівництва «Українською пивною компанією» заводу по виробництву холодильної техніки, який забезпечить вінничан додатковими робочими місцями. Про це сьогодні під час виконкому розповів директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян звітуючи щодо виконання Програми економічного і соціального розвитку м. Вінниці за І півріччя 2016 року.

У місті продовжується будівництво нового житла, за півроку за рахунок усіх джерел фінансування введено майже 70 тис. кв.м. Щодо капітального будівництва серед пріоритетних міських об‘єктів – реконструкція трамвайної колії на пл. Гагаріна та другої черги просп. Космонавтів (від вул. В. Порика до вул. Келецької).

Здобутки Вінниці за перше півріччя: будуються дороги, житло, дитячі садочки  та школа

«Незважаючи на складні економічні, соціально-політичні умови в державі, міська влада прикладає максимум зусиль для виконання більшості завдань та проектів, запланованих Програмою економічного і соціального розвитку міста, – каже Віталій Погосян. – У цьому році продовжились роботи на соціальних об’єктах. Проведено реконструкцію покрівлі дитячого садка №27, капітальний ремонт даху школи №12. Утеплюють фасади шкіл №34 та №16 триває реконструкція покрівлі школи №35, приміщення на вул. Космонавтів,64 під дошкільний навчальний заклад. За кошти інвесторів ведеться будівництво школи в мікрорайоні «Поділля», трьох дитячих садочків на вул. Покришкіна, Шимка та в мікрорайоні Академічний».

Здобутки Вінниці за перше півріччя: будуються дороги, житло, дитячі садочки  та школа

Продовжені роботи з асфальтування доріг та будівництва мереж водопостачання та водовідведення в мікрорайонах приватного сектору. Тривала реконструкція мереж зовнішнього освітлення. З початку року в місті встановлено 460 світлодіодних світильників вуличного освітлення. Побудовано 5 багатофункціональних та 7 малих дитячих і спортивних майданчиків. Встановлено нове ігрове обладнання в 10 дитячих садках За кошти інвестора збудований дитячий ігровий майданчик у Лісопарку.

Здобутки Вінниці за перше півріччя: будуються дороги, житло, дитячі садочки та школа

Також в цьому році тривали роботи з розвитку велосипедної інфраструктури. Проводилось облаштування нових відокремлених від тротуарів велодоріжок та оновлення велосипедної розмітки.

Здобутки Вінниці за перше півріччя: будуються дороги, житло, дитячі садочки  та школа

Проводилась модернізація рухомого складу міського електротранспорту. На даний час виконано капітально-відновлювальний ремонт 5 тролейбусів. Завершено модернізацію 1-го трамвайного вагону «Татра» з середньою вставкою з низьким рівнем підлоги.

У місті реалізовують заходи з енергоефективності. У співпраці зі швейцарськими партнерами завершені роботи з будівництва твердопаливної котельні по вул. Баженова, 15, яка обслуговуватиме мешканців Тяжилова. Розпочалася модернізація системи теплозабезпечення мікрорайону вул. С.Зулінського (вул. Тарногродського) – Київська. Завершені роботи з реконструкції будівлі загальноосвітньої школи №25 із застосуванням енергозберігаючих заходів.

Здобутки Вінниці за перше півріччя: будуються дороги, житло, дитячі садочки  та школа

Тривало впровадження електронного урядування в процеси управління містом. Удосконалювались муніципальні сервіси, які надаються громадянам в режимі он-лайн. Впроваджено наступні нові сервіси: «Статистика надходження та опрацювання інформаційних запитів», «Інформація виборцю», «Реєстр зборів співвласників будинків». На офіційному сайті міської ради створено спеціальний розділ «Відкриті дані», інтегрований з Єдиним порталом відкритих даних.



Переглядів: 6428
Поширень: 0