До навчальних центрів Житомирської, Львівської, Миколаївської, Чернігівської та Київської областей вирушили понад 100 вінницьких контрактників. Там вони пройдуть спеціалізовані курси та посилені тренування перед службою на Сході, що триватимуть 2 місяці, передає "5 канал".

Від початку року на службу за контрактом зголосилися піти майже 1,5 тисячі вінничан. Переважно, це молодь із сільської місцевості. Крім патріотичних настроїв, їх мотивує і висока зарплата – від 7 тисяч гривень.

Як відомо, військкомати й надалі продовжують набір бійців на контрактну службу. Вінниччина тепер у першій п'ятірці областей за кількістю бажаючих вступити до лав Збройних Сил України.

У військкоматі наголошують, що контрактники більш дисципліновані, тому краще виконують бойові завдання, ніж призовники.

"Через те, що ця людина підписує контракт, вона вже себе зобов'язує, ставить у певні рамки. Крім того, за проступки передбачена кримінальна відповідальність", – каже начальник відділу комплектування та призову Вінницького обласного військового комісаріату Володимир Дозорець.

Один з контрактників Ігор Поліщук пояснює, чому пішов у добровольці: "Болить за Україну, що хтось прийшов і лізе сюди воювати. Чого на нашу Україну лізти? Я не можу цього зрозуміти. Через те набрався сміливості, хоробрості й зважився піти на контракт".

У Вінниці контрактників проводжають батьки, рідні та друзі. Розповідають: водночас і пишаються таким вибором хлопців, і хвилюються за них.

"Це його вибір. Ми будемо молитися і сподіватися на краще", – каже сестра військовослужбовця Людмила Крив'юк.



Переглядів: 2125
Поширень: 0