Різножанрова музика, майстер-клас з бальних танців, знайомство з закуліссям театральної «кухні», різні виставки, флешмоби, дитячі розваги, великий бокс і навіть вінницький «ВінніВуд» – усе це та багато іншого чекає на вінничан у День народження Вінниці, яке місто відзначатиме 3 вересня. Фінальним акордом свята стане концерт за участю гурту «Скрябін», доктора Албана та Івана Дорна, який завершиться лазерним та світловим шоу.

«День народження міста – це свято, яке має об’єднувати і згуртовувати вінничан, всю територіальну громаду міста. Сьогодні для нас це дуже важливо. Тому наша команда підготувала багато яскравих заходів, які в переважній більшості інтерактивні. Тож я запрошую усіх на свято, де кожен знайде для себе цікавий майданчик», - сказав Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Що чекає на вінничан у День міста?

Усе розпочнеться традиційно о 14:00 на майдані Незалежності. Після чого площа перед мерією перетвориться на осередок різножанрової музики. На сцені виступатимуть вінницький оркестр «ВінБенд», Національний оркестр народних інструментів та Рок-Оркестр Народних Інструментів «НАОНІ» з Києва.

Атмосферу на майдані Незалежності також будуть створювати тематичні виставки та інсталяції: квіткова композиція; виставка архітектурних композицій «Вінниця в мініатюрі»; експозиція творчих робіт «З днем народження, люба Вінниця!»; бібліотечна галявина «Місто дитячих мрій»; проект-конкурс дружнього шаржу «Зірки зіркового міста»; інтерактивний проект «Вінниця – місто майбутнього».

Вулиця Соборна цього дня буде наповнена різними тематичними локаціями, які об’єднані одною ідеєю – «Вінниця – місто, яким пишаємось». Тут будуть локації: «Вінниця історична»; «Вінниця – місто досягнень»; «Вінниця туристична»; «Вінниця – країна дитячих мрій»; «Вінниця музична»; «Вінниця FASHION»; «Вінниця традиційна»; «Вінниця смакує»; «VinnyWood» - знімається кіно».

На майданчику «Вінниця історична» будуть розташовані вказівники з історичними назвами мікрорайонів (Єрусалимка, Корея, Варшава, Вишенька, Старе місто). Також тут розмістяться фотозони, де будуть зображені краєвиди старовинної Вінниці. Доповненням локації будуть інформаційні стенди та фотографії видатних історичних постатей, які жили у Вінниці. Щоб вінничани забрали із собою частинку старовинної Вінниці, дівчата в одязі, стилізованому під учениць першої жіночої гімназії, роздаватимуть листівки з фотографіями Вінниці різних часів.

На локації «Вінниця – місто досягнень» будуть розміщені стенди з відомими особистостями міста та різними досягненнями обласного центру. На майданчику «Вінниця туристична» у День міста можна буде виграти квитки на прогулянки річковим транспортом по Південному Бугу та переглянути фотовиставку «Берегами рідного міста». Також тут будуть розміщені стенди з туристичними принадами міста. Локація «Вінниця – країна дитячих мрій» буде цікава маленьким вінничанам. Для них працюватимуть аніматори та театри ліліпутів, клоунів та ходулістів, будуть організовані дитячі розваги та виступ академічного театру ляльок. На майданчику «Вінниця музична» можна буде послухати музику, познайомитись з досягненнями позашкільних спеціалізованих мистецьких навчальних заклади. «Вінниця FASHION» привабить міських модниць. Тут буде встановлено подіум, на якому будуть демонструватись роботи відомих дизайнерів Вінниці.

Локація «Вінниця традиційна» буде цікава тим, хто полюбляє майстер-класи з декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва. Тут також можна буде придбати вироби гончарства, кераміку, вишиванки тощо. А майстри з хлібопечення познайомлять вінничан та гостей міста з особливостями обрядового хліба, характерного для Вінницького регіону. На майданчику «Вінниця смакує» розмістяться кращі заклади харчування міста. А любителі-кулінари зможуть отримати навички оздоблення імбирного печива у вигляді відомих будівель Вінниці та поласувати різною кондитерською продукцією.

Ще одна локація – це «VinnyWood» - знімається кіно». На вулиці Артинова можна буде сфотографуватись з Мерилін Монро, а також на фоні десятка 3-D картин з кінофільмів. Бажаючі зможуть взяти участь у зйомках сцен з відомих кінофільмів та відразу отримати своє фото та відео зі зйомок. 

Неподалік, на майдані Небесної сотні, буде представлений проект «Вінниця театральна». На цьому майданчику розгорнеться «костюмерна під відкритим небом», різні виставки та фотолокації, проходитимуть вистави театрів-студій та молодіжних театрів міста, майстер-класи та показові виступи, також можна буде отримати автографи та сфотографуватись з відомими вінницькими акторами.

Що чекає на вінничан у День міста?

На Європейській площі проходитиме фестиваль «Вінничани мають таланти»: концертна програма «З днем народження, рідне місто!» від талановитих вінничан; флешмоб «Ми - Вінничани!»; виготовлення картини із символом міста у техніці «кінусайга». А також тут буде представлено соціальний проект «Активна громада - успішне місто», в рамках якого відбудеться виставка-презентація інституцій громадянського суспільства; благодійні та соціальні проекти; ярмарок та майстер-класи; творчі та інтелектуальні ігри для дітей.

Не менш цікаво буде і в Центральному парку культури та відпочинку. Сюди варто завітати любителям бальних танців. На майдані Водограю відбудеться фестиваль-конкурс з бальної хореографії «Танцювальний марафон» та майстер-клас від хореографа-постановника проекту «Танцюють Всі» Андрія Дикого і ведучої проекту Лілії Ребрик.

Біля Літнього театру відбудеться музичний фестиваль «Vin-Art-Music» за участю вінницьких гуртів «The Hypnotunez», «Не лізь, бо вб’є» , «ZoreLit», «Шалені перці», «Подих світла» , «Очеретяний кіт», «Man’s club».

А на стадіоні Центрального парку на вінничан чекатиме «Великий бокс на День міста» – там відбудеться Міжнародна матчева зустріч з боксу, в рамках якого – бій нашого земляка Романа Головащенко за титул чемпіона Європи за версією IBF. В програмі також дня: рейтингові професійні поєдинки за участі боксерського клубу «Українські отамани».

Завершиться святкування Дня міста 3 вересня великим концертом на площі Стуса, який розпочнеться о 19:00. Для вінничан виступить гурт «Скрябін» (вокаліст – Євгеній Толочний), легенда 90-х, шведський співак Dr. Alban, а також відомий український співак і зірковий тренер різних талант-шоу Іван Дорн. Вестимуть концерт телевізійні актори «Країни У»: Ірина Сопонару (Яринка) та Юрій Ткач (Юрчик). Кульмінацією свята стане лазерно-світлове шоу «Вінниця крізь час». До речі, саме у Вінниці буде презентовано найпотужніший в Європі проекційний повнокольоровий лазер, виготовлений в Україні. Для шоу буде задіяна будівля «книжки» та сцена. Всього працюватиме 10 лазерів.

А традиційний Між Народний ВІННИЦіЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно цього року буде ювілейний – десятий. Тому організатори свята вирішили провести його у п’ятницю 2 вересня і розпочати таким чином святкування Дня міста. 2 вересня о 19:00 год. на Майдані Незалежності відбудеться Церемонія Нагородження 10-го ВІННИЦіЯнського кінофестивалю. Крім фільмів-переможців глядачі побачать виступи Руслани Писанки, Віктора Андрієнка, Олега Філімонова, Василя Вірастюка, Вано Янтбелідзе (Грузія), Михайла Поліцеймако (Росія), Рустама Сагдулаєва (Узбекистан), Євгена Чепурняка та Анатолія Борсюка.

Генеральний партнер проведення Дня міста – житловий комплекс «Авалон 5», постійний партнер святкових заходів – Благодійний фонд «Подільська громада».



Переглядів: 9201
Поширень: 0