Завдяки ініціативі та домовленості голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з Маршалеком Сьвєнтокшиського воєводства паном Ярубасом, група дітей учасників АТО, загиблих, поранених, а також тих батьків, які сьогодні знаходяться у Східних регіонах та беруть участь у бойових діях,25 серпня відправлено на відпочинок доСьвєнтокшиського воєводства, Республіки Польща.

Як повідомила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Наталя Заболотна: «Сьогодні ми відправили 33 дітей віком від 10 до 16 років, які проживають не лише у м. Вінниці,але й у Вінницькій області. З ними супроводжуючі особи та перекладач.На цю поїздку з обласного бюджету передбачено понад60 тис. грн.Хочу також зазначити, що вчора теж поїхала на відпочинок делегація у складі 38 чоловік, де переважна більшість дітей учасників АТО, а також чотири вдови з дітьми. Ця поїздка була ініційована громадськими організаціями, зокрема, "Бойовими бджілками", які звернулися до керівництва області з проханням фінансової підтримки. Отже, за рахунок коштів обласного бюджету здійснюється проїзд цих дітей за кордон. Тож, додатково виділено ще понад 30 тисяч гривень

Діти АТОвців з Вінниччини поїхали відпочивати до Польщі

Польська сторона організовує для дітей насичену 10 денну розважальну програму.Екскурсії,проживання та харчування повністю забезпечується польською стороною, щопідтвердив Маршалек Сьвєнтокшиського воєводства пан Ярубас під час перебування у м. Вінниці в рамках відзначення Дня Незалежності України.

Діти АТОвців з Вінниччини поїхали відпочивати до Польщі

«Нагадаю, що діти учасників АТО відповідно до чинного законодавства, належать до пільгових категорій, які мають право на першочергове оздоровлення та відпочинок за бюджетні кошти», - повідомила Наталя Заболотна.

Діти АТОвців з Вінниччини поїхали відпочивати до Польщі

Так, з початку цьогорічної оздоровчої літньої кампанії за рахунок коштів обласного й місцевих бюджетів послугами відпочинку та оздоровлення охоплено 1407 дітей учасників АТО та 32 дитини загиблих учасників АТО з Вінницької області.



Переглядів: 2949
Поширень: 0