Сьогодні, 29 серпня, в залі засідань ОДА керівники області та м. Вінниці вручили найдостойнішим вінничанам відзнаки Президента України – ювілейні медалі «25 років незалежності України».

Перед нагородженням учасники урочистого зібрання вшанували пам'ять полеглих українських воїнів хвилиною мовчання.

Президентську відзнаку за заслуги у становленні незалежної України кращим вінничанам, які працюють у різних галузях, вручили голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Анатолій Олійник та секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський.

У вітальному слові до учасників зустрічі Валерій Коровій зазначив: «Це дуже почесний обов’язок – виконати доручення Президента і вручити пам’ятну відзнаку «25 років незалежності України. Мушу відзначити, що ми по-особливому зустрічаємо 25-ту річницю нашої незалежності, оскільки два останні непрості роки показали причетність кожного з нас до вирішення долі рідної країни. У ці часи випробувань фактично зароджується новітня історія Української держави. Дуже знаковими були слова Президента під час військового параду про те, що боєздатне військо, підготовлені військові кадри, новітня техніка – це найбільша гарантія безпеки країни ».

В облдержадміністрації вручили найдостойнішим вінничанам відзнаки Президента України

Гордістю за рідну державу та за патріотизм людей, які її розбудовують і захищають, були наповнені звертання до запрошених голови обласної Ради Анатолія Олійника та секретаря Вінницької міської ради Павла Яблонського, які взяли участь у нагородженні.

Загалом ювілейну медаль "25 років незалежності України" отримали більш як 100 вінничан, які внесли значний особистий вклад у становлення незалежної України, утвердження її суверенітету та зміцнення міжнародного авторитету, вагомий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, культурно-освітній розвиток, активну громадсько-політичну діяльність, сумлінне служіння українському народу.

В облдержадміністрації вручили найдостойнішим вінничанам відзнаки Президента України

Серед нагороджених: бійці АТО, воїни-інтернаціоналісти, підприємці, голови сільських рад, трактористи, представники ветеранських спілок та духовенства, батьки-вихователі, чиновники та народні депутати від Вінниччини.

Концертні номери для учасників зустрічі відзначались яскравим патріотичним спрямуванням.

Підсумовуючи урочисте зібрання, Валерій Коровій підкреслив: «Врученням ювілейних медалей ми завершили великий комплекс заходів, які були підготовлені до 25-ї річниці проголошення незалежності України. У кожному районі, містечку чи селищі проводилися цікаві та добре підготовлені заходи, а серцевиною святкування став, безперечно, військовий парад У Києві, який продемонстрував боєздатність рідної держави. А ми, як місцева влада, робимо усе можливе для гарантування безпеки нашим громадянам».

Очільник області щиро подякував працівникам правоохоронних органів, спецслужб, які забезпечили порядок та безпечне проведення свята, а також побажав усім присутнім мирного неба, впевненості у майбутньому, здоров’я, життєвої наснаги, благополуччя і достатку, родинного тепла, стабільності та процвітання.

На завершення зустрічі, усі нагороджені, разом з керівниками області , сфотографувалися на пам’ять про урочисту подію.



Переглядів: 5052
Поширень: 0