Вже завтра розпочнеться новий учбовий рік, тож шкільні подвір’я міста чепуряться в очікуванні учнів. Одним з найбільших пріоритетів в упорядкуванні є відновлення та сучасна реконструкція шкільних спортивних майданчиків. Здоров'я це найцінніший дар і виховання здорової спортивної нації дуже важливо також і для компанії «Авалон-5», яка в рамках інвестиційної угоди завершує роботи з облаштування спортивного багатофункціонального майданчика біля школи № 26.

У ході спорудження було вирішено запросити художників, які б оформили білий паркан навколо шкільної території. Цікавий освітній проект був запропонований «Академією творчості «Артекко» (Владислав Луцяк) – створити на секціях паркану візуальний посібник з розмаїття слов’янських символів-оберегів. А на глухій стіні вирішено було намалювати портрети козаків-характерників з українських легенд. «Авалон-5» підтримав та інвестував у таку патріотичну ініціативу.

«Авалон-5» оновлює майданчик біля вінницької школи №26

«Авалон-5» оновлює майданчик біля вінницької школи №26

І ось робота розпочалась. Вкладається асфальт, очищуються стіни, відкриваються баночки з яскравими фарбами. Втілюють ідею в життя авторської творчої майстерні «Лабораторія етнічного дизайну та розвиваючих арт-практик» КВНЗ «ВАНО» Маргарити Луцяк – вони прикрашають плити бетонної огорожі оберегами та символікою з вишиванок – та «Ліга розвитку мистецтва» Володимира Ходака – художники наносять зображення фігур воїнів-характерників на стіну будівлі спортзалу.

«Авалон-5» оновлює майданчик біля вінницької школи №26

На стінах з’явились вже символи «берегиня», «дерево життя», «колядник», «зоря», «радинець», «весільник», «громовик» та інші. Яскраві орнаменти з вишиванок теж тут. Тож плити огорожі перетворюються у сторінки з славетної історії наших пращурів. Ці малюнки сприятимуть вихованню патріотів, майбутніх захисників України. Але не всі плити будуть розмальовані – 12 залишать для учнів школи. В результаті проведення конкурсу серед школярів, будуть обрані кращі ескізи та втілені в життя за допомогою наданих матеріалів від «Авалон-5» та за підтримки майстрів викладачів творчої майстерні.

«Авалон-5» оновлює майданчик біля вінницької школи №26

Урочисте відкриття оновленого майданчику та прикрашених стін відбудеться на День знань. Тож будівельники і художники поспішають, щоб здивувати школярів та їх батьків в день початку учбового року.



Переглядів: 4523
Поширень: 0