31 серпня працівники Вінницького відділу поліції затримали зловмисника, який підозрюється у скоєнні двадцяти крадіжок номерних знаків з автівок містян.

Кримінальним заробітком чоловік почав займатися з початку серпня цього року. Саме тоді до поліції почали надходити заяви громадян про викрадені номерні знаки, - каже начальник відділу поліції Анатолій Присяжнюк. Впродовж місяця надійшло двадцять таких заяв.

Усі потерпілі знаходили на лобовому склі своїх автомобілів записку від крадія, де він залишав свій номер мобільного і розцінку повернення номерних знаків – 200 гривень.

Зловмисник пропонував бажаючим отримати викрадене переказати 200 гривень на банківську картку або поповнити мобільний рахунок на таку ж суму. Після отримання коштів крадій і не думав повертати номерні знаки. У більшості випадків він їх викидав. Комусь пропонував доплати ще 200 грн.

Як встановили працівники поліції, у злочинних заробітках 23-річному молодику допомагала його 20-річна співмешканка. Парочка переїхала на початку серпня до Вінниці з Сум. Жінка писала записки для автовласників.

У схованці біля приватного будинку, де вони проживали, поліцейські вилучили речові докази – номерні знаки, записки, мобільні телефони, банківські картки, зошити з записами.

У ВІННИЦІ ЗАТРИМАЛИ ЗЛОВМИСНИКА, ЯКИЙ ВИКРАДАВ НОМЕРНІ ЗНАКИ З АВТІВОК (ФОТО)

Вилучене відправлено на експертизу.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб).

Таке правопорушення карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Шановні вінничани ! Якщо ви також постраждали від дій зловмисників, звертайтеся з заявами до Вінницького відділу поліції за адресою : вул. Пирогова, 4.



Переглядів: 2868
Поширень: 0