Вінничани продовжують допомагати військовим, які беруть участь в АТО. Цього разу волонтери доставлять на Схід додаткове обмундирування та екіпіровку, продукти харчування, засоби гігієни, запчастини до автомобільної техніки, великий дизельний генератор та інше. В цілому майже 9 тон вантажу.

Серед переліку вантажу також утеплювачі для бліндажів, автомобільні акумулятори, одноразовий посуд та миючі засоби. Крім того, волонтери зібрали військовим різні смаколики (печиво, яблука, мед), солодку та мінеральну воду, сало та овочі. За підтримки міської ради автомобілі, які повезли гуманітарний вантаж, вже традиційно забезпечено дизельним пальним.

Вінничани відправили в зону АТО майже 9 тон гуманітарного вантажу

«Ми веземо все, що потрібно нашим солдатам, що безпосередньо потребують хлопці на передовій. В тому чисилі, вітаміни, продукти, футболки, які на хлопцях в промзоні, де ведуться активні бойові дії, «горять» від поту та солі. В Києві візьмемо ще заморожені м’ясо та рибу. Є така модна тенденція серед любителів рибної ловлі: зловив і відпустив. Ми звернулись через соціальні мережі і попросили, щоб рибу віддавали хлопцям на Схід. Відгукнулось дуже багато людей, і тепер ми возимо туди заморожену рибу. Назад на лафеті будемо тягнути машину швидкої допомоги», - розповів волонтер Юрій Тира, більше відомий як «Степанович».

Гуманітарний вантаж буде доставлений військовим, які стоять майже по всій лінії фронту. Його збирали багато вінничан, підприємств та установ, БФ «Подільська громада», долучились квартальні комітети, Міський палац мистецтв, школярі з сусіднього села Агрономічне, мешканці сусідніх районів – Вінницького та Іллінецького тощо.

Вінничани відправили в зону АТО майже 9 тон гуманітарного вантажу

Волонтери кажуть, що їм військові на Сході розповідають: на блок-постах найчастіше зустрічають автомобілі саме з вінницькими номерами, які везуть гуманітарну допомогу. Секретар міської ради Павло Яблонський говорить, що надзвичайно приємно, що вінничани залишаються активними, адже це свідчить про патріотизм та небайдужість. «Але сьогодні разом із машинами з вінницькими номерами є автомобіль із київськими. Це волонтер, легендарна особистість Юрій Степанович. Я хочу сказати, що вся Україна допомагає, а те, що більшість вінницьких машин, звичайно, приємно. Але не важливо звідки, головне, що люди допомагають, і рівень патріотизму досить високий, особливо після параду, який відбувся на День Незалежності в Києві», - сказав Павло Яблонський.

Вінничани відправили в зону АТО майже 9 тон гуманітарного вантажу

Також у цьому гуманітарному вантажі в зону АТО поїдуть медичні засоби, які передали мешканці американського міста-побратима Бірмінгему. Посилка із виробами медичного призначення прибула до Вінниці на минулому тижні. «Я хочу подякувати нашим американським друзям з міста Бірмінгем за постійну підтримку та допомогу нашим військовим. Саме в таких ситуаціях пізнається надійність наших партнерів», - додає Павло Яблонський.



Переглядів: 3336
Поширень: 0