Сьогодні Вінниця приймає поважну делегацію на чолі з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом та Єврокомісаром Йоганнесом Ганом. Високопосадовці прибули до міста із презентацією програми для України «U-LEAD з Європою». Перед початком офіційного заходу, який відбудеться у залі обласної філармонії, делегація побувала у Вінницькій міській раді. Знайомились із роботою вінницького Прозорого офісу та можливостями електронного врядування, які в своїй роботі використовують виконавчі органи міської ради.

Візит Єврокомісара Йоганнеса Гана до Вінниці розпочався із відвідування муніципалітету. Високопосадовця ознайомили із роботою Центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» та електронними можливостями і електронними сервісами Вінницької міської ради.

Екскурсію Прозорим офісом пану Йоганнесу Гану провели колишній мер Вінниці, а нині Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та Вінницький міський голова Сергій Моргунов. Вони розповіли Єврокомісару про те, як від маленького приміщення так званого «Єдиного вікна» на 1-му поверсі міської ради в 2006-му році система надання адміністративних послуг у місті еволюціонувала до відкриття повноцінного Центру надання адмінпослуг в 2008-му, з подальшим розширенням спектру послуг і відкриттям ще 3-х територіальних відділень Прозорого офісу у різних мікрорайонах міста, де надаються і соціальні послуги.

Свій візит до Вінниці Єврокомісар Йоганнес Ган розпочав з відвідування Прозорого офісу

Свій візит до Вінниці Єврокомісар Йоганнес Ган розпочав з відвідування Прозорого офісу

Свій візит до Вінниці Єврокомісар Йоганнес Ган розпочав з відвідування Прозорого офісу

Після ознайомлення з роботою Прозорого офісу міський голова Сергій Моргунов презентував гостям електронну систему муніципального управління міста Вінниці. Розповів про створену виконавчими органами міської ради мультисервісну мережу, якою користуються структурні підрозділи міськради (в т. ч. Прозорі офіси) та комунальні підприємства (в мережі працює понад 1300 користувачів), внутрішній портал міської ради, запроваджену ще у 2011-му році систему єдиного електронного документообігу, корпоративну електронну пошту (яка має ряд додаткових можливостей, зокрема, планувальник робочого часу). Детально зупинився на автоматизованій системі призначення житлових субсидій, яка дозволяє оперативно і без зайвого клопоту для громадян отримувати субсидії. Також ознайомив присутніх із іншими електронними сервісами, впровадженими у Вінницькій міській раді.

Сергій Моргунов

Єврокомісар Йоганнес Ган у свою чергу відзначив, що електронна система управління Вінницького муніципалітету є прогресивною: «Вона є унікальною можливо не лише для України. Можна говорити про те, що ви маєте одне з найпросунутіших рішень у сфері електронного врядування. Я думаю, що навіть нам є чому у вас повчитися».

Йоганнес Ган

Свій візит до Вінниці Єврокомісар Йоганнес Ган розпочав з відвідування Прозорого офісу

Далі візит продовжиться презентацією програми ЄС «U-LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку» в залі «Плеяди». Окрім Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів із розширення Йоганнеса Гана та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана спікерами заходу будуть Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко і програмний директор Німецького товариства з міжнародного співробітництва GIZ Андреас фон Шуман.



Переглядів: 4777
Поширень: 0