14 вересня у Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України розпочався трьохденний робочий візит представників Центру геотопографічної авіаційної інформації Збройних Сил Італійської Республіки під керівництвом аташе з питань оборони Посольства Італійської Республіки в Україні полковника Клаудіо Деі.

Мета візиту – обмін досвідом у галузі аеронавігації під час планування та проведення операцій, обговорення перспективних напрямів двостороннього співробітництва між Центром аеронавігаційного забезпечення авіації Збройних Сил України та Центром геотопографічної авіаційної інформації Збройних сил Італійської Республіки.

Голова делегації Командування Повітряних Сил ЗС України, начальник Центру аеронавігаційного забезпечення авіації Збройних Сил України полковник Іван Романенко привітав гостей. «Це вже не перша зустріч, і з кожним разом військове співробітництво між нашими країнами зростає та набуває нових перспективних напрямів роботи», – зазначив офіцер.

Українською стороною було проведено брифінг-презентацію на тему «Діяльність та завдання Центру аеронавігаційного забезпечення авіації Збройних Сил України». Також іноземних гостей ознайомили з продукцією Центру аеронавігаційного забезпечення та продемонстрували роботу на обладнані, що її виготовляє.

Під час перебування представників Збройних Сил Італійської Республіки у Вінниці, учасники обговорили питання щодо умов та порядку навчання фахівців Центру аеронавігаційного забезпечення авіації ЗС України на спеціальних курсах на військовій базі ЗС Італійської Республіки Практіка ді Маре, інші перспективні напрями двостороннього військового співробітництва тощо.



Переглядів: 2529
Поширень: 0