Директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко продемонстрував керівникам Департаментів ОДА відеоролик та розповів про результати офіційного візиту вінницької делегації до Польщі. «Основною метою нашого візиту було вивчення практичного досвіду щодо реформи децентралізації, передачі владних повноважень та залучення інвестицій з структурних фондів ЄС», - наголосив посадовець.

За словами Володимира Мережко, візит відбувся 12-15 вересня 2016 року на чолі з головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм та у складі голів РДА, міських голів міст обласного значення та народного депутата України Миколи Кучера.

«Члени делегації провели чимало зустрічей та перемовин з польськими колегами. Зокрема, 5 ознайомчо-пізнавальних зустрічей, навчальні семінари у форматі «запитання-відповідь», залові дискусії. Також делегація брала участь у виїзних дискусіях до гмін Єнджерув і Моравіца, де відбулись демонстрації реальних прикладів реформи, що вже реалізовані поляками протягом останніх 10-ти років», - повідомив Володимир Мережко.

Крім того, в рамках візиту голова Вінницької ОДА Валерій Коровій провів офіційні переговори з керівництвом Сьвєнтокшиського воєводства, де сторони обговорили участь Вінницької області у європейській ініціативі Lagging Region.

Як повідомив Володимир Мережко: «Всесвітній банк разом з Європейською комісією розпочав роботу над новим проектом, спрямованим на максимізацію впливу Європейських структурних та інвестиційних фондів на регіони з низьким рівнем доходу під назвою Lagging Region. Пілотний проект охоплюватиме регіони Румунії та Польщі, від Польщі в проекті прийматимуть участь Підкарпатське та Сьвєнтокшиське воєводство. Мета проекту – збільшення поглинання та використання фондів Європейського Союзу та підтримка соціально-економічного розвитку на місцевому рівні», - повідомив посадовець.

На Вінниччині планують реалізовувати досвід здійснення реформ у Польщі - вже підготували перспективний план дій

За результатами зустрічі Маршалек Сьвєнтокшиського воєводства запропонував Вінницькій області взяти участь у даній європейській ініціативі. В результаті ідея була підтримати головою Вінницької облдержадміністрації Валерієм Коровієм та були наданні доручення відповідним службам обох регіонів у найкоротший термін відпрацювати план спільних заходів в рамках вищезазначеної ініціативи.

Крім того, делегація зустрілася з Президентом м.Кельце паном Войчехом Любавським та директором Департаменту управління фондами ЄС мерії Кельце паном Мячеславом Пастушком, з якими обговорили питання проведення спільних заходів у різних господарських сферах та відкриття технологічного парку у Вінниці за келецьким досвідом для активізації бізнесу, розвитку регіону та збільшення залучення інвестицій.

«За результатами візиту члени делегації Вінницької області напрацювали собі нотатки та плани дій відповідно до порад польських колег задля успішної реалізації реформи у своїх районах та містах», - наголосив Володимир Мережко.



Переглядів: 2518
Поширень: 0