Сьогодні, 20 вересня, на Вінниччину прибула делегація Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща у складі фахівців Державної пожежної служби, аби ознайомитися з роботою Головного управління ДСНС України у Вінницькій області та досвідом діяльності вінницьких рятувальників.

Своє перебування в регіоні іноземна делегація розпочала офіційною зустріччю з головою обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм, начальником Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Русланом Шевчуком та директором Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимиром Мережком.

«У цьому році виповнюється 58 років співпраці між Вінниччиною та Сьвєнтокшиським воєводством Республіки Польща, що покладає на нас дуже велику відповідальність, - зазначив, вітаючи гостей на Подільській землі, керівник регіону Валерій Коровій. - Минулого тижня ми великою делегацією у складі всіх голів райдержадміністрацій перебували у місті Кельце, мали цікаві зустрічі, знайомилися з системою організації роботи органів місцевого самоврядування і територіальних підрозділів міністерств та відомств, які розташовані у воєводстві, в тому числі й з роботою пожежної служби».

 Польські рятувальники приїхали до Вінниці, аби ознайомитися із роботою своїх вінницьких колег

Очільник Вінниччини підкреслив, що в Україні триває реформа місцевого самоврядування і вживаються практичні кроки в напрямку децентралізації владних повноважень. Цей процес, за його словами, здійснюється через формування економічних стимулів, і нині Україна йде шляхом добровільного об’єднання територіальних громад.

«На сьогодні в ДСНС відпрацьована концепція реорганізації служби, формується нова структура управління, базовими елементами якої будуть саме об’єднані територіальні громади. І для нас дуже цікавий досвід Польщі у питанні формування добровільних пожежних дружин», - зауважив Валерій Коровій. Відтак висловив сподівання на подальшу співпрацю у цьому напрямку.

Бажання налагодити взаємини з Вінницькою областю саме у системі служби з надзвичайних ситуацій озвучив і Сьвєнтокшиський воєводський комендант Державної пожежної служби у місті Кельце Адам Чайка.

 Польські рятувальники приїхали до Вінниці, аби ознайомитися із роботою своїх вінницьких колег

«Мета нашого візиту – дізнатися, як функціонує служба з надзвичайних ситуацій на рівні області. Ми також хотіли б зустрітися з пожежниками та оглянути обладнання, яке є в розпорядженні відомства», - зазначив Адам Чайка та принагідно висловив вдячність українським рятувальникам за надану у 2010 році допомогу, коли Польща ліквідовувала наслідки великої повені.

Згідно з програмою, делегація Сьвєнтокшиського воєводства перебуватиме в області 5 днів. Упродовж цього періоду вінничани презентуватимуть польським партнерам роботу служби з надзвичайних ситуацій, наявне обладнання та практичні аспекти своєї діяльності. Затим у форматі аналогічної зустрічі підсумують результати візиту.



Переглядів: 2996
Поширень: 0