6 жовтня на виїзну нараду до Вінниці прибула делегація з Луганської області разом з першим заступником Міністра соціальної політики України Ольгою Крентовською. Гості переймали досвід нашого міста у сфері соціального захисту. Сьогодні вони познайомились з роботою Прозорого офісу на Соборній, а також з відділенням «Вишенька».

Вінниця досить часто приймає делегації з усіх куточків України. Гості приїздять переймати досвід в різних сферах муніципального управління. У тому числі – по наданню адміністративних та соціальних послуг населенню у Прозорих офісах. Сьогодні з цією метою до Вінниці приїхала делегація з Луганської області – більше 20 людей –представники управлінь соціального захисту.

«У Вінниці існує єдиний соціальний простір, де послуги стандартизовані, уніфіковані і надаються у зручний спосіб, – каже перший заступник Міністра соціальної політики Ольга Крентовська. – На прийом громадян витрачається менше часу, разом з тим, людина отримує послуги набагато вищої якості. Цей досвід роботи відомий вже багатьом працівникам органів соціального захисту населення з усіх регіонів України. Два тижні тому ми мали можливість відвідати Вінницю з делегацією з Донецької області, наразі – це представники керівників органів соціального захисту з Луганської області. Ми всі знаємо, що сьогодні саме на ці дві області лягає найбільший тягар у роботі. Адже вони знаходяться у досить складній ситуації, мають велике навантаження».

Управлінці з Луганської області познайомились з досвідом роботи Вінниці по наданню соціальних послуг

Делегацію з Луганської області у Вінниці зустрічала заступник міського голови з соціальних та гуманітарних питань Галина Якубович. «Сподіваюсь, що час, який ви проведете у Вінниці, буде для вас корисним. Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, будучи міським головою Вінниці, наголошував на тому, що працівники органів міського самоврядування повинні розуміти, що вони працюють для людей, що вони мають надавати якісні послуги у зручних умовах для вінничан. Надіюсь, що отриманий досвід стане вам у нагоді», – зазначила Галина Якубович.

Галина Якубович

Ольга Крентовська розповіла, що організація таких Центрів надання адмінпослуг як у Вінниці, сьогодні вже покладена в основу державної політики. «Ми плануємо протягом трьох-чотирьох років в такий спосіб організувати надання послуг у таких центрах по всій території України. Наразі реалізовуються пілотні проекти в містах, що є обласними центрами з найбільшою кількістю населення – це Харків, Київ, Одеса, Львів та Дніпро. Ми й надалі поширюватимемо досвід Вінниці. На черзі менші міста, вже виявили бажання Черкаси, Житомир, Чернігів», – зауважила Ольга Крентовська.

Ольга Крентовська

«Дуже хотілося б мати такий Прозорий офіс у нас – у Станиці Луганській. Наразі у нас проблеми з приміщенням, воно – розбите і немає кадрів. Техніку відновлювали з нуля, всі архіви були знищені, часто відключається електрика. Багато людей звертається до нас по призначення субсидій, а також по питаннях, які стосуються внутрішньопереміщених осіб», – каже заступник начальника управління соціального захисту смт Станиці Луганської Юлія Резніченко.

Управлінці з Луганської області познайомились з досвідом роботи Вінниці по наданню соціальних послуг

Директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова зазначила, що до Вінниці мало не щотижня приїжджають переймати досвід управлінці з різних міст. «Представники Луганської делегації цікавились системою роботи у Прозорих офісах Вінниці. Як організувати роботу так, щоб прийом громадян займав менше часу. Так, у нашому місті прийом однієї людини триває в середньому до 15 хвилин, а у інших містах може бути 30-40 хвилин. Також гості цікавляться, як у нас організована робота з переселенцями, електронне врядування тощо», – каже начальник департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова.

Управлінці з Луганської області познайомились з досвідом роботи Вінниці по наданню соціальних послуг



Переглядів: 3539
Поширень: 0