Сьогодні, 27 жовтня, у приміщенні Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського розпочав роботу дводенний Міжнародний конгрес зі спеціальної педагогіки, психології та реабілітології.

Захід проводиться за сприяння Міністерства освіти і науки України, Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації, Департаменту освіти Вінницької міської ради, Інституту спеціальної педагогіки Національної академії педагогічних наук України, Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, «Асоціації батьків дітей з особливими потребами «Кінезис-клуб-Вінниця», Вінницької ГО молоді з обмеженими фізичними можливостями «Гармонія», Громадської організації «Вінниця Даун Синдром» та ін.

У Вінниці стартував міжнародний конгрес з питань інклюзивної освіти

Участь у Конгресі беруть науковці, науково-педагогічні та педагогічні працівники, молоді вчені, докторанти, аспіранти, педагоги загальноосвітніх навчальних закладів, представники органів державної влади та громадських організацій, батьки дітей із особливими потребами.

У Вінниці стартував міжнародний конгрес з питань інклюзивної освіти

Мета заходу – актуалізація проблем і визначення стратегії розвитку освіти дітей із особливими потребами в Україні.

Учасники конгресу обговорюватимуть проблеми фізичної реабілітації дітей, молоді та дорослих з обмеженими фізичними можливостями; інноваційні технології комплексної допомоги особам із особливими освітніми потребами; як готувати та перепідготовлювати кадри до роботи в умовах інклюзії. Окрім цього, під час Конгресу вивчатимуть питання профільного навчання, професійної освіти та освіти дорослих осіб із особливими потребами тощо.

У Вінниці стартував міжнародний конгрес з питань інклюзивної освіти

Під час проведення Конгресу плануються такі наукові заходи:

  • Міжнародна науково-практична конференція, майстер-класи, «круглий стіл» з обговорення та ухвалення резолюції Конгресу;
  • Обговорення науково-практичних питань у межах Конгресу: пленарні доповіді і панельні дискусії під час секційних засідань, публікацій тез доповідей та наукових статей.



Переглядів: 4677
Поширень: 0