Очільник Вінниччини зазначив, що вже подані документи на розгляд інвестиційної ради при Кабінеті Міністрів України по придбанню обладнання для хірургії та реанімації нового корпусу обласної лікарні Пирогова. За позитивного рішення та успішного захисту проекту, Вінницька область вже наступного року отримає на закупівлю необхідної апаратури 234 млн. гривень.

«Значна частина операцій, які проводяться в лікарні імені Пирогова, є унікальними. Але умови перебування пацієнтів у закладі бажають кращого. Для повного завершення нового корпусу залишилось тільки придбати обладнання, та в 2014 році відбулася велика девальвація і вартість проекту виросла втричі. Ми розглядали варіант використання наявного обладнання, та оскільки це нова будівля і нові технології, стало очевидним, що ми не зможемо скомпонувати його тією мірою, щоб надавати якісні послуги. Тому прийняли рішення сконцентрувати свою увагу на 6, 7 і 8 поверхах – це хірургія та реанімація, - повідомив Валерій Коровій. - Для нас це знаковий проект, тож ми хочемо потрапити у перелік проектів інвестиційної ради, придбати наступного року необхідне обладнання і зробити цей подарунок лікарні Пирогова до її 100-річчя».

Держава допоможе укомплектувати новий корпус лікарні Пирогова

За  словами  директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмили Грабович, медичний заклад має у своєму складі 20 стаціонарних відділень (717 ліжок), 12 з яких - хірургічного профілю. Лише за 9 місяців поточного року тут проліковано 18 192 хворих, в тому числі 12 438 – в хірургічних відділеннях.

Питання необхідності будівництва нового корпусу, зауважила Людмила Грабович, було підняте ще в 1994 році, тоді ж і була розроблена документація, яку після актуалізації проекту у 2010 році відкориговано. «Корпусів у лікарні багато, а реанімація розташована в одному приміщенні, тому швидко допомагати всім хворим, які прооперовані в різних будівлях, дуже складно. Крім того, неможливо створити умови для втілення новітніх медичних технологій, тому що новітні операції потребують, щоб були ліфти, анестезіологія, реанімація, інтенсивна терапія», - зауважила директор профільного департаменту. Тож, згідно з проектом, було передбачено зведення корпусу на 240 лікарняних ліжок з дизель-електростанцією, киснево-газифікаційною станцією та інженерними мережами забезпечення цього об’єкту.

Новий корпус міститиме палатні відділення: травматології, урології, абдомінальної хірургії та хірургії судин і кардіохірургії, кожне з яких розраховане на 60 ліжок, операційний блок, відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії на 15 ліжок, а також лабораторію.

За період будівництва, станом на 1 січня 2016 року, виконано робіт на 139,7 млн. гривень. Будівельна готовність об’єкту складає 90 %. Залишилося, переважно, закупити і змонтувати медично-інженерне обладнання та меблі.



Переглядів: 4050
Поширень: 0