Вінницький міський центр художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок» пов’язує багаторічна співпраця з творчими колективами Грузії.

В рамках цієї співпраці та за сприяння Вінницької обласної державної адміністрації народний ансамбль танцю «Барвінок» з 31 жовтня по 6 листопада відвідав з концертами м. Батумі (Грузія). Офіційне запрошення «Барвінку» надійшло від Організації міжнародних фестивалів-конкурсів та інших культурних заходів «ART BATUMI».

Творчий візит вінницьких дітей з ансамблю «Барвінок» до Аджарії перетворився на свято дружби між українським та грузинським народами починаючи із спілкування з пересічними людьми та закінчуючи офіційними зустрічами з представниками влади міста Батумі та членами уряду Аджарської Автономної Республіки.

Вінницький "Барвінок" підкорив столицю Грузії

Зокрема, в Міністерстві освіти, культури і спорту Автономної Республіки Аджарія відбулася зустріч директора та художнього керівника Вінницького міського центру художньо-хореографічної освіти дітей та юнацтва «Барвінок», народного артиста України Петра Бойка, педагогів та учнів «Барвінка» з першим заступником Міністра Суліко Тебідзе, який опікується освітою та заступником Міністра Натією Сірабідзе, що курує культуру краю. Вони висловили захоплення рівнем підготовки юних артистів та системою роботи Центру «Барвінок» та виявили неабияку зацікавленість налагодженням співпраці із закладами освіти та культури Вінниччини, обміном делегаціями, творчими колективами з метою вивчення досвіду роботи та зміцнення дружніх стосунків між українським та грузинським народами.

Вінницький "Барвінок" підкорив столицю Грузії

Також відбулась зустріч представників «Барвінка» з мером міста Батумі Георгієм Єрмаковим та представниками міської влади. Міська влада Батумі висловила надію щодо налагодження співпраці з Україною і особливо з містом Вінницею, не тільки на рівні обміну творчими колективами але і найвищому офіційному рівні.

Концерти вінницьких танцюристів викликали велику зацікавленість в хореографічних колах Грузії. На заключному гала-концерті дружби в якому «Барвінок» презентував жителям Грузії програму тривалістю більше години також взяли участь хореографічні колективи з усієї Аджарії.

Вінницький "Барвінок" підкорив столицю Грузії

По завершенню візиту «Барвінок» повернувся з почесними дипломами нагородами та незабутніми спогадами.

Крім того, наразі Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій та Голова Уряду Автономної Республіки Аджарія, Грузія Зураб Патарадзе обмінялися листами про наміри щодо налагодження співпраці між регіонами.



Переглядів: 6737
Поширень: 0