Рік добігає завершення в передчутті свят, а ми вчергове  не забуваємо подякувати усім, кому небайдуже. Бо не питай, що твоя країна може зробити для тебе, спитай, що ти можеш зробити для своєї країни…

Вадим Барденко. Поранений 20-річний атошник витягнув з-під завалів зруйнованого обстрілом  бліндажу товариша, теж вінничанина. А розповів історію героїв-побратимів  Вінниця.info.

Вадим Барденко 

Володимир Гройсман. Прем'єр-міністр України посів четверте місце  в списку найвпливовіших євреїв світу, які відзначились та залишили помітний слід в 2016 році.

Володимир Гройсман 

Список оприлюднило міністерство у справах діаспори Ізраїлю. Очолив його музикант Леонард Коен, який помер восени 2016 року. Також в списку названо  лауреата Нобелівської премії з літератури Боба Ділана (Роберта Алана Цімермана).

Андрій "ДОК",  Андрій Грачов та Роман Смішний. Атошники власними силами розібрались з рекетом у приміській Вороновиці. Поліції –неуд, бойовому братству –респект.

Андрій "ДОК",  Андрій Грачов та Роман Смішний

Андрій Грачов 

Людмила Бобровська. Волонтер-організатор молитви Пам’яті вінничан на площі Небесної сотні за загиблих під Світлодарськом.

Людмила Бобровська 

молитва Пам’яті вінничан

Іринa Бoрзoвa. Організатор вже шостого дитячого фестивaлю твoрчoсті тa тaлaнту «Крoк дo мрії». 

 Іринa Бoрзoвa

Літинська громада. Місцеві активісти зібрали  понад 5 тисяч іграшок для  дітей-сиріт в зоні АТО.

Літинська громада 

Святослав Семикрас та Важа Даіаурі. Переможці Всеукраїнських ігор єдиноборств “Ukrainian Combat Games 2016”.

 Святослав Семикрас та Важа Даіаурі

Наталія Рубановська. Здобула срібло в біатлоні на  Кубку світу з зимових видів спорту серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору.

 Наталія Рубановська на Кубку світу

Вісім вінницьких хорів навчальних закладів і храмів міста. До 100-річчя  «Щедрика» влаштували перфоманс на на різдвяному ярмарку. Диригувала хорами керівниця колективу  педагогічного університету Нінель Сізова.

Анатолій Олійник. Обласний депутатський корпус підтримав пропозицію голови облради прибрати  з лікарень скриньки для «благодійної допомоги» готівкою й натомість перетворити «благодійність» в безготівкову через термінали. Досягненням це назвати складно, але це ще один  крок принаймі до прозорості витрачання  благодійних надходжень.

 Анатолій Олійник

Фіналістки  конкурсу «Наречена року» (організатор  Вікторія Семенюк). Із власноруч зібраними подарунками  привітали  діток Староприлуцької школи-інтернату.

Фіналістки  конкурсу «Наречена року»  

Віктор Кособуцький, сільський голова Павлівки (Калинівський район). Це перший населений пункт в області, де встановили сонячні ліхтарі, причому за грантові кошти. Залишки енергії сонячної станції живлять ще й насоси котельної Будинку культури.

 Віктор Кособуцький

Віктор Бронюк. Заснував  конкурс на здобуття стипендії для юних музичних талантів від  Фонду «ТІК».

 Віктор Бронюк

Меценати- пeрeмoжцi oблaснoго конкурсу  «Пoкрoвитeль культури - 2016».

Михайло  Мігрін, художник,  який  передав свої  картини у фонди обласного краєзнавчого музею та 16  музеям області,  Гіренко Галина, заступник генерального директора концерну «Поділля», за багаторічну підтримку  Міжнародного фестивалю ім. Чайковського, Іванські  Юліуш, генеральний директор ТОВ «Барлінек Інвест», за підтримку  ансамблю народного танцю «Барвінок» і ансамблю бального танцю «Грація»  Палацу дітей та юнацтва.

 Меценати- пeрeмoжцi oблaснoго конкурсу  «Пoкрoвитeль культури - 2016»

Михайло Ганчук. Генеральний директор ТОВ «Промавтоматика Вінниця» презентував розроблену підприємством автоматику «Smart warmth» («розумне тепло») для управління газовими й електрокотлами. Її фішка, порівняно з аналогами, - інтерфейс для керування через інтернет.

 Михайло Ганчук

Андрій Дручинський. Голова правління БФ «Подільська Громада» разом з колегами-волонтерами повіз  у зону АТО традиційний новорічний вантаж від Вінниці - дві автівки для бійців та одну автівку з іграшками для дитячого будинку.

 Новорічні  подарунки від Вінниці для бійців АТО

Новорічні  подарунки від Вінниці для бійців АТО

Новорічні подарунки  збирали  підприємці, громадські  організації, працівники міської ради, квартальні комітети, школярі, які плели маскувальні сітки,  та всі небайдужі вінничани.

 Новорічні  подарунки від Вінниці для бійців АТО

Енерджайзери волонтерського фронту.

Енерджайзери волонтерського фронту

Енерджайзери волонтерського фронту

Сергій Варварський, Андрій Нечипорук, Олег Новиков, Лариса Полулях, Тетяна Власюк (Хитра)- відомі вінницькі волонтери відзначені медалями Міноборони  «За сприяння ЗСУ».   Почесні грамоти Міноборони  отримали  також Людмила Бобровська, Руслан Імереллі, Ліна Ковальчук, а почесними грамотами від  Верховної Ради нагороджені митрoпoлит Вінницький і Брaцлaвський  Рoмaн, волонтери Вaлентина Вельгaн, Oлексaндр Пoліщук тa Aнaтoлій Криштaль.

 Енерджайзери волонтерського фронту

Володимир Бакум. Мoлoдий вінницький режисер зняв в якості курсової роботи фільм «Висoка гoра» про сім’ю Сергія Нігoяна – першого воїна Небесної сотні. Наразі робота вже має нагороди  на кількох фестивалях. У Вінниці пoказ фільму відбудеться наприкінці січня.

 Володимир Бакум

Пам"ятатимемо ми і героїв  вінницького Небесного батальону –  Дмитра Неумивакіна та Олексaндра Вінярського.

 Дмитро Неумивакін

Героям – вічна слава і світла пам'ять. І нам нагадування – поспішаймо робити добро і справжні Вчинки. Про допомогу нашій армії не забуваємо.

А всім вінничанам, - вдалого і теплого не тільки тижня, а й всього наступаючого нового року!

* (медіа- та соцмережевий зріз)



Переглядів: 5119
Поширень: 0