Попри те, що останній місяць зими найкоротший в році, лютий видався до краю насичений подіями, добротою, чуйністю, щирістю  і паростками нового. Тож вкотре  не забуваємо подякувати усім, кому небайдуже. Бо не питай, що твоя країна може зробити для тебе, спитай, що ти можеш зробити для своєї країни…

Олег Шкурат. Фермер і волонтер з Бару віддав на передову 210 туш  баранів, цілу отару, яку вирощував близько двох років.

Олег Шкурат

В акції «Свіжина на передову» різати баранів фермеру допомагали односельчани, а з транспортуванням в  зону АТО - вінницький волонтер Валентин Белінський.

Всі небайдужі вінничани, які долучились до збору гуманітарки для розстріляної  Авдіївки та бійцям в акції  «На передовій магазинів немає».

Акція "На предовій магазинів немає"

Акція "На предовій магазинів немає"

Акція "На предовій магазинів немає"

Це і асоціація ветеранів, інвалідів війни та волонтерів АТО (голова Леонід Гуменний)за участі  Андрія  Нечипорука, Тані Власюк, Олега Новікова, Андрія  Сірака та інших,  які проводять по вихідних збір на  Майдані Небесної Сотні, область з районами, які зібрали більше 50 тонн гуманітарки в дворі «книжки», міська рада – на Майдані Незалежності,  «Вінницягаз», що передав  буржуйки, депутати Дмитро Чаленко, Алла Власюк і особисто губернатор Валерій Коровій, капелани-волонтери Вінницької єпархії УПЦ, які зібрали й відвезли  у зону АТО понад 30 тонн гуманітарного вантажу від духовенства і вірян, та всі-всі інші, кого не забувають згадати й подякувати волонтери з бійцями.

Акція "На предовій магазинів немає"

Акція "На предовій магазинів немає"

Акція "На предовій магазинів немає"

Акція "На предовій магазинів немає"

Акція "На предовій магазинів немає"

Працівниці козятинського швейного цеху. Жінки власним коштом пошили  зимову форму 66 розміру для земляка з Жежелева - Віктора Звонського, який  вже півроку служив, а форму на такого велетня не могли знайти по всій Україні.

Працівниці козятинського швейного цеху

Олександр Никитюк.  Керівник «Лабораторії актуальної творчості» уже вдванадцяте провів культовий фестиваль ленд-арту «Міфогенез» на Немирівському городищі.

Олександр Никитюк

Міфогенез

Володимир Гройсман. В лютому премєр-міністра хтось ненавидів за  Тимошенко, яку він назвав  «мамою» української  корупції та популізму, інші – за позицію по енергетичній блокаді, ще хтось називав піаром його рейди «в народ» чи на шахту «Степову» відразу після трагедії. Але так само пінились зрадофіли й щодо появи  Гройсмана в розстріляній Авдіївці, по якій продовжували гатити «Гради». Проте саме після оцінки главою уряду  ситуації на місці були задіяні максимально всі резерви і відновлене енергопостачання міста.

Володимир Гройсман

Володимир Гройсман

Володимир Гройсман

Володимир Гройсман

Жмеринський партосередок «Нова політика». Підтримали  всеукраїнську благодійну  акцію «Потребуєш – візьми, можеш – поклади». Тепер в 7 магазинах міста зявились полиці, де можна залишити  продукти харчування   для нужденних, а ті, хто потребують, можуть взяти ці продукти безкоштовно.

 Жмеринський партосередок «Нова політика»

Андрій Грачов. Ініціатор першої в країні муніципальної програми працевлаштування учасників АТО.

Андрій Грачов

«Вінницькі вовки». Команда з американського футболу вже традиційно провела до Дня закоханих   донорську акцію "Кохання врятує світ! Кров врятує життя!" на обласній станції переливання крові  з лотереєю  клубної атрибутики та місячних абонементів.

«Вінницькі вовки»

Сергій Моргунов. Засівав майбутнє і пожинав плоди уже зробленого, - нагадаємо, що в лютому Вінниця знову очолила  рейтинг найкомфортніших міст України за результами опитування мешканців усіх обласних центрів соціологами громадської  платформи  «Суспільне Око».

Сергій Моргунов

Сергій Моргунов

Також, попри закиди про непублічність, міського голову бачили на вулицях та дворах, і навіть вночі, але – коли цього цього дійсно вимагала ситуація. Як от снігопад 7 лютого, коли  у Вінниці випала півмісячна норма опадів. І навіть «засвітився» якось у Фреймут в програмі «На ножах».

Сергій Моргунов

Прибирання снігу

Прибирання снігу

Павло Яблонський, Сергій Моргунов, Володимир Чорновол

Андрій Рева. Автор жорсткої відповіді уряду на «стурбованість»  ООН  припиненням соцвиплат для жителів контрольованих бойовиками території (ОРДЛО).

Міністр соціальної політики назвав це  в ефірі  "Радіо Свобода" нахабним  втручанням у внутрішні справи України.

"Хай займаються своєю роботою і розводять сторони конфлікту – забезпечують припинення вогню, відведення важких озброєнь, обмін утримуваними особами. Хай їдуть у Москву до Путіна і виставляють претензії, що йдуть бойові дії", – заявив міністр.

Андрій Рева

Київ не зможе поновити соціальні виплати на непідконтрольних йому територіях Донбасу, допоки не буде виконано перші сім пунктів мінських угод. Жителям ОРДЛО, які не зареєструються як внутрішньо переміщені особи на контрольованих Києвом територіях, Україна пенсій не платитиме.

"Відновлення соцвиплат – це 8-й пункт мінських угод. Коли Україна вимагає виконання пункту 11, перекриття кордону, щоб перестало надходити озброєння і бойовики, нам кажуть: ні-ні-ні, спочатку треба десять виконати, то я їм відповідаю: восьмий пункт буде виконуватися тоді, коли будуть виконані перші сім", – заявив міністр.

Андрій Сарвіра (Санчес). Вінницький атовець, який після демобілізації  відкрив піцерію   "Pizza Veterano" у Дніпрі,  прийняв в закладі, де працюють  здебільшого учасники АТО, найVIPовішого клєнта - президента України Петра Порошенко.

Петро Порошенко у піццерії "Pizza Veterano"

За піцою Андрій Сарвіра висловив власну думку щодо того, як держава може  реально підтримати учасників АТО не лише матеріальною допомогою, а й створенням робочих місць, а також пільг для підприємців, які беруть на роботу колишніх АТОвців тощо.

Петро Порошенко у піццерії "Pizza Veterano"

До речі, у Вінниці триває наразі  повторне слухання справи із звинувачення  Андрія Сарвіри  в кримінальному провадженні 8-річної давнини за  бійку у 2008 році. Проте замовити слово суддям Андрій президента не попросив…

Учні 4-А класу  ЗОШ №15 (класний керівник Світлана Чопляк). Напередодні Дня спонтанного прояву доброти провідали мешканців  будинку-інтернату пристарілих з гостинцями та концертною програмою.  Так навчаються добру майбутні Вінничани.

Учні 4-А класу  ЗОШ №15 (класний керівник Світлана Чопляк)

будинок престарілих

Переможці  міського  конкурсу юних художників «Новорічна  Вінниця» -  Матвієнко Вікторія, Морозюк Руслана, Бартко Анастасія, Шевченко Катерина.

Переможці  міського  конкурсу юних художників «Новорічна  Вінниця»

Народний депутат Сергій Кудлаєнко. Організатор програми безкоштовної стоматології  для учасників  АТО.

Народний депутат Сергій Кудлаєнко

Матвій Бондаренко. Однорічний хлопчик став наймолодшим волонтером не лише Вінниці, а й певно всієї України. Разом з мамою-волонтеркою Марією Довжик він провідує поранених бійців у військовому шпиталі. В них світяться очі, коли бачать хлопчика й можуть взяти його на руки та погратися.

Матвій Бондаренко з мамою

Вінницький центр серцево-судинної патології (директор Володимир Гладких).  Комунальний заклад, створений лише в 2014 році, вже став третім  в Україні (серед 40 центрів) за кількістю  виконаних коронарних та первинних стентувань. Про рівень закладу і фахівців говорить і те,  що тут робили операцію й голові обласної ради А. Олійнику.

Володимир Гладких

В'ячеслав та Євген, представники ГО "ШОТОКАН карате Вінниця". Підготували для вінничан відеоурок, як безпечно ходити під час ожеледиці і що робити, якщо падіння неминуче.

Борис Зрібняк. Засновник і перший директор аграрного університету (тоді ще філії  Української  сільськогосподарської академії), а нині почесний ректор,  в доброму гуморі зустрів своє 90-річчя. Більше того, юбіляр продовжує  викладати студентам.

Борис Зрібняк

Облавтодор, він же  Служба автомобільних доріг Вінниччини (директор Ігор Корольчук).  Освоїли власне виробництво холодної суміші для ремонту доріг в зимовий період.

 Служба автомобільних доріг Вінниччини

Тетяна Орлова. Журналістка телеканалу "ВІТА" зробила сюжет про один день життя в інвалідному візку. А фактично – готову соціальну рекламу для всіх вінничан, заклопотаних і часто не помічаючих інших городян на вулицях…

Валерій Дяків та колектив "Центр професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій". Відомий на передку кухар разом з учнями вранці  перед відправкою насмажили 1500 дерунів, якими уже ввечері ласували бійці.

Валерій Дяків та колектив "Центр професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій"

Деруни

ВІННИЧАНИ ЛЮТОГО які робили світ кращим, добрішим і яскравішим*

Один (з тих, що потрапили в  кадр Сергія Хімича) із бійців «невидимого комунального фронту», що рятували від потопу Хмельницьке шосе.

Один із бійців «невидимого комунального фронту»

Валерій Сіверчук. Власник нововідкритої  на день всіх закоханих патріотичної кавярні ЧОРНА КІШКА БІЛИЙ КІТ. Кава й кулінарія – на всі смаки, а музика – лише українська.

Валерій Сіверчук

Наталя  Тарасюк.  Випускниця фізико-математичної гімназії №17, яка навчається нині в Кракові,  посіла друге місце в конкурсі «INTERSTUDENT» на звання кращого іноземного студента в Польші.

Наталя  Тарасюк

Наталя  Тарасюк

До речі, коли вона востаннє була вдома, торік, то приїздила з групою однокурсників і привезли пять ящиків книг для бібліотеки  ім. Тімірязєва.

Віталій Трубников. Блогер став автором найоригінальнішої  і найдобрішої петиції місяця  на сайті міської ради. А саме – запропонував визнати дворових котів частиною екосистеми міста.

Віталій Трубников

Людмила Станіславенко. Заслуги депутатки-благодійника перед Україною були визнані  Радою  Програми "Лідери XXI століття” і її нагородили в Маріїнському палаці орденом  «За громадянську доблесть».

Людмила Станіславенко.

Олег Попеску. Вінницький держслужбовець  не проїхав уночі в морози повз жінку з трьома дітьми, які йшли дорогою на Хмільник. Як зясувалося, 30-річна Ганну з  Літина вигнали з дому разом з дітьми 10 місяців, 4 та 6 років чоловік зі свекрухою. Тепер жінкою та дітьми опікуватимуться соціальні служби.

Родина, яку підвіз Олег Попеску

Діана Подолянчук та Ярослава Пилипенко. Викладач і студентка педагогічного університету відкрили на базі свого вишу соціальний проект «Школа Волонтерства».

Діана Подолянчук та Ярослава Пилипенко

Володимир Чорновол. Тепер вже колишній керівник  «ЕкоВіну»  очолив з 3 лютого  «Вінницьке шляхове управління», на роботу якого по прибиранню вулиць були нарікання. І буквально за кілька днів перевіркою його професійності став потужний снігопад, коли комунальникам довелось працювати цілодобово і за новою системою очищення міста ланками спецтехніки.

Володимир Чорновол

прибирання від снігу

Михайло Лавровський. Вінницький студент з ДонНУ став одним з чотирьох українців, що влаштували флешмоб під час щорічного з’їзду республіканців, вдягнувши на зустріч із президентом США Дональдом Трампом  футболки з написом “’Путін – убивця” (Putin – killer).

Михайло Лавровський

Олексій Денисюк. Призер Паралімпіади-2016 з кульової стрільби відзначився і на Кубку світу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, де здобув  одразу чотири нагороди і і встановив два світових рекорди.

Олексій Денисюк

Вінницькі волонтери. Працю і подвиг  ще чотирьох відзначив державними нагородами президент України. Андрія Сірака і Олександра Кривака нагороджено медаллю «За сприяння Збройним Силам України», Леоніда Костогриза -  орденом «За мужність» ІІІ ступеня, а Олега Семенюка - почесною Грамотою МОУ.

Вінницькі волонтери

Учасниці конкурсу «Міс Вінниця 2017».  Красуні підготували своїми руками картини,  ляльки-обереги та інші  сувеніри, за які виручили 41 тис грн на  блaгодійному aукціоні в  підтримку солдатів АТО «Краса допоможе – Україна переможе!».

Учасниці конкурсу «Міс Вінниця 2017»

Для лотереї на аукціоні свої лоти підготували і мер  Сергій Моргунов, секретар міської ради Павло Яблонський, співак Віктор Бронюк, художник Володимир Козюка та минулорічна  «Міс Вінниця» Дар’я Поліщук.

Олена Затайдух. Адміністратор вайбер-групи «Допомога в дорозі» (Дорожный Контроль Винница), де автомобілісти  просять одне одного про безкоштовну допомогу у разі пошкодження свого автомобіля.  За час снігової негоди група заявила про себе і до неї долучилось вже більше тисячі автомобілістів.

Олена Затайдух

вайбер-група «Допомога в дорозі»

Вінницькі велосипедисти. В знак підтримки захворівшого гострим лейкозом сина одного  з організаторів міських велопробігів Максима Дендерука поголили голови в рамках флешмобу #ваняодужуй.

Вінницькі велосипедисти

Інгрет Костенко і Кемі Оке. Обидві стали справжнім відкриттям  телешоу «Голос країни» на прослуховуванні «всліпу». На неординaрний вокaл Інгрет розвернулися одрaзу всі 4 кріслa зіркових тренерів, а студентка  медичного університету Кемі Оке своїм потужним виконанням  «Hello» підняла глядачів у залі.

 

Володимир Козюк. Народний художник презентував ще один унікальний  фотоальбом -  «Всі ми діти твої, Україно». Його моделями стали  вінничани  у вишивaнкaх.

 Володимир Козюк

фотоальбом -  «Всі ми діти твої, Україно».

Роман Горбатий.  Робот-сапер учня   Вінницького міжрегіонального професійного училища посів  третє місце на Всеукраїнському чемпіонаті з винаходів та програмних розробок, які можуть принести користь країні – «Екософт – 2017».

 Роман Горбатий

 Робот-сапер

Валентина Погребняк. Організатор  благодійної акції  на площі Небесної Сотні зі збору речей для будинків пристарілих.

Валентина Погребняк

Пам"ятатимемо ми і героїв вінницького Небесного батальону –  42-річного Анатолія Фарісея, який загинув 15 лютого на Луганщині, та бувшого айдарівця  49-річного Олександра Царенка, який помер вже вдома після операції. Героям – вічна слава і світла пам'ять. І нам нагадування – поспішаймо робити добро і справжні Вчинки. Так - прорвемось.

Герої

На цьому усім вінничанам – зі справжньою весною нарешті  будьте здорові! Насолоджуймося сонцем, квітами, весняною свіжістю  і не забуваймо про хлопців на Сході, яким зараз «найсвіжіше».

* (медіа- та соцмережевий зріз) 



Переглядів: 6770
Поширень: 0