Фахівці з розвитку міст у Вінниці обговорюватимуть шляхи та інструменти стимулювання економічного розвитку громад​. У Вінниці стартував дводенний IV Всеукраїнський форум інституцій місцевого розвитку «Роль та місце інституцій розвитку та фахівців з місцевого економічного розвитку у стимулюванні економічного розвитку громад», який організовано проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (ПРОМІС) спільно з Вінницькою міською радою. Його учасники зосередили свою увагу на трьох питаннях: як планувати успішний економічний розвиток території, як розвивати малий та середні бізнес в територіальній громаді та як ефективно залучати інвестиції.

Форум, учасниками якого стали близько сотні представників різних міст та містечок фактично з усіх куточків України, проводиться для сприяння процесу взаємодії, обміну досвідом та конструктивного діалогу між українськими та зарубіжними інституціями місцевого розвитку.

У Вінниці стартував Всеукраїнський форум, на якому фахівці з розвитку міст обговорюватимуть економічний розвиток громад

Директор проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко розповів, що попередні три форуми проводились у Кривому Розі. Цього року було прийнято рішення організувати його у Вінниці.

«Вінниця – це місто, на якому ми плануємо випробувати найбільш складні, найбільш сучасні та ефективні методики з розвитку місцевої демократії, економічного розвитку, а також стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу, - зазначив Олександр Кучеренко. – Ми вирішили саме у Вінниці провести цей форум, щоб тут, на місці, ознайомитись з найкращими практиками Вінниці, які впроваджуються або вже впроваджені, і стосуються як діяльності агенцій економічного розвитку, як демократизації процесів, так і створення кращих умов для залучення інвестицій і підтримки малого та середнього бізнесу».

Олександр Кучеренко.

На відкритті форуму Вінницький міський голова Сергій Моргунов розповів про найближчі плани муніципалітету в контексті тем, які обговорюватимуться на форумі, та співробітництва з міжнародними організаціями. «Ні для кого не секрет, що економічний розвиток – це основа розвитку міста в цілому. Якщо говорити про місто Вінницю, то один із пріоритетів нашої стратегії «Вінниця – 2020» - сталий економічний розвиток. Але одне діло написати, інше – рухатися цим шляхом. На сьогоднішній день ми максимально ефективно співпрацюємо з GIZ з точки зору інтегрованого розвитку міста до 2030 року, у нас вдало проводиться співпраця з проектом ПРОМІС щодо визначення маркетингової стратегії та бренду міста. Також ми працюємо над розробкою програми підтримки і розвитку підприємництва в місті. Я думаю, що від командного підходу до роботи з розвитку територій та регіонів залежить успіх України», - сказав Сергій Моргунов.

Сергій Моргунов

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій підкреслив важливість такого заходу, оскільки Україна на сьогоднішній день знаходиться на етапі корінних змін цілого комплексу процесів, які будуть формувати майбутнє нашої держави. «Будучи заступником міського голови, ми предметно займалися питанням стимулювання місцевого економічного розвитку, і в дуже непростий час ми започаткували діяльність індустріального парку. Також у Вінниці була відпрацьована нова система підтримки діяльності інвестиційних компаній, які входять в місто, і на сьогоднішній день Вінниця є «локомотивом» економічного зростання всієї Вінницької області. Секрет успіху міста полягає у надзвичайно якісному стратегічному плануванні та чітко визначених пріоритетах, в тому числі, в питаннях місцевого економічного розвитку. Тепер ми цей досвід крок за кроком перекладаємо на інші міста і містечка регіону», - сказав Валерій Коровій.

Валерій Коровій

Протягом першого дня учасники форму обговорюватимуть роль інституцій розвитку у стимулюванні економічного розвитку територій та важливість професійного рівня учасників процесу розвитку територіальних громад. 10 березня мова йтиме про інвестиційний потенціал Вінниці та досвід міста і області в реалізації проектів та програм розвитку. ​

У Вінниці стартував Всеукраїнський форум, на якому фахівці з розвитку міст обговорюватимуть економічний розвиток громад

У Вінниці стартував Всеукраїнський форум, на якому фахівці з розвитку міст обговорюватимуть економічний розвиток громад

У Вінниці стартував Всеукраїнський форум, на якому фахівці з розвитку міст обговорюватимуть економічний розвиток громад



Переглядів: 2838
Поширень: 0