Вчора відбулась зустріч з офіційною делегацією Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща. Метою зустрічі стало обговорення плану спільних заходів, присвячених 60-й річниці співробітництва Вінницької області і Сьвєнтокшиського воєводства.

У зустрічі з офіційною делегацією взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник та директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку обласної державної адміністрації Володимир Мережко.

Польську делегацію представляли Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак, експерт з регіонального розвитку та залучення коштів ЄС Томаш Шуба, віцемаршалек Сьвєнтокшиського воєводства Ян Мачков’як та заступник директора Департаменту промоції, освіти, культури, спорту і туризму Маршалківської управи Єва Капел-Шньовська.

Вінниччина та Сьвєнтокшиське воєводство Республіки Польща відзначають 60 років братерства і співробітництва

«Особлива подяка за підтримку, яку ми постійно відчуваємо з боку наших побратимів з м. Кельце, Сьвєнтокшиського воєводства, з Республіки Польща в такий непростий для нашої держави час. Але життя рухається вперед і Україна дуже швидко змінюється. В нас є багато проблем, але наша країна дійсно швидко змінюється, вибудовується нове громадянське суспільство, активно йде процес децентралізації. І Вінниччина має велику перевагу в цьому питанні, адже в нас є дуже добрий досвід, який ми отримали від наших друзів зі Сьвєнтокшиського воєводства. Це є неоціненний досвід, який на сьогодні починають використовувати лідери наших територіальних громад», - зазначив Валерій Коровій.

Вінниччина та Сьвєнтокшиське воєводство Республіки Польща відзначають 60 років братерства і співробітництва

У ході зустрічі обговорено основні принципи співробітництва між регіонами, програми розвитку спільних проектів та перспективи подальшої співпраці.

Вінниччина та Сьвєнтокшиське воєводство Республіки Польща відзначають 60 років братерства і співробітництва

«Я радий, що маю можливість приїхати до вас. Як представник влади, я неодноразово зазначав, що Вінниччина має досить потужний потенціал і може бути лідером в Україні по громадських ініціативах, по розвитку самоврядування і щодо співпраці з нашим регіоном. Ми вас підтримуємо і я дуже радий, що Вінниччина, незважаючи на важкі умови, постійно розвивається. Ви маєте справжніх друзів гарну підтримку від м. Кельце, від Сьвєнтокшиського воєводства, від Польщі, і ви можете на нас розраховувати», - наголосив Ян Мачков’як.



Переглядів: 2879
Поширень: 0