У Вінниці відкривають унікальну школу, де вчителі будуть наставниками та друзями для учнів. За приклад для наслідування молоді педагоги взяли британську школу Summerhill, яка була заснована ще у 1921 році і декларує навчання за принципом свободи вибору дій та предметів. Про новий проект стало відомо завдяки сюжету ТСН.

Вчитель хімії Ігор Цигвінцев вже давно на своїх заняттях відмінив конспектування. Він пропагує інтерактивне навчання на основі дослідів і здобуття знань за допомогою нових технологій. Також уроки проводить англійською, щоб учні могли вчити профільну іноземну. Саме Ігор став ініціатором створення новітньої школи, а ідею втілити запропонував вінницьким старшокласникам.

Ведуча телеканалу 1+1 Наталя Мосейчук за освітою педагог, тому з захопленням підтримала ідею «школи майбутнього» і взялася переконувати очільника Вінниці у важливості її створення. Сергій Моргунов пообіцяв знайти кошти в місцевому бюджеті для підтримки новітньої школи.

Наразі відбувається перший відбір педагогів до школи. Бажаючі навчатися та навчати по-новому мають надіслати есе з роздумами про майбутнє системи освіти. Автори 200 найкращих робіт приїдуть на фінал до Вінниці, а згодом змагатимуться у інтерактивному проведенні уроків. Декілька найініціативніших вчителів поїдуть до Англії, щоб безпосередньо побачити як функціонує вищезгаданий Summerhill.



Переглядів: 12748
Поширень: 0