29 квітня найбільший у Європі Фонтан «Roshen» відкрив свій сьомий сезон роботи. Фонтан по праву можна назвати одним з найдивовижніших місць України. Цього року він розпочав свою роботу «Струнами свободи» з нагоди 100 - річчя Української революції. Адже Указом Президента України Петра Порошенка 2017 рік оголошено роком Української революції 1917 - 1921 років.

За словами Дружини Президента України, Голови Благодійного Фонду Порошенка пані Марини Порошенко, «це чудова нагода згадати наших великих українців – Грушевського, Винниченка, Скоропадського, які ще століття тому визначили головний національний орієнтир для українського народу – самостійна і незалежна держава».

Марина Порошенко зауважила, що на початку ХХ століття ми втратили шанс постати незалежній Україні – через брак внутрішньої єдності та політичні чвари. «І натомість отримали 70 років жорсткої диктатури, яка забрала життя мільйонів українців. Сьогодні ми маємо щастя жити в незалежній та європейській державі. Але ми повинні пам’ятати уроки історії, і в єдності будувати сильну Україну», - підкреслила дружина Глави держави.

Марина Порошенко на відкритті фонтану Рошен у Вінниці

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій підкреслив, що «сьогодні Україна переживає історичний час, час великих змін та час усвідомлення кожного до причертості творення майбутнього нашої країни, європейської країни, де щасливими будуть наші діти та онуки». Керівник області переконаний, що саме молодь відіграє важливу роль в творенні майбутнього держави. «Ми повинні розуміти, що лише в єдності сила і запорука нашого поступу вперед залежить від молоді, яка сьогодні генерує й прагне рухатись вперед й на це спрямовані дії і Президента, і українського Уряду», - сказав Коровій.

Валерій Коровій на відкритті фонтану Рошен у Вінниці

Голова Вінницької облради Анатолій Олійник передав вітання гостям від депутатського корпусу обласної ради й сказав, що історичне минуле потрібно завжди пам’ятати. «Нам завжди потрібно пам’яти, що тільки ми самі здатні побороти наших ворогів, здатні створити нашу спільну незалежну, цивілізовану державу. Наша сила в єдності, наша сила в тому, що ми нація, ми – народ і як і 100 років тому назад об’єднавшись разом і схід, і захід - ми сьогодні маємо можливість утвердитись на карті світу, як велика цивілізована європейська країна», - сказав він.

У Вінниці стартував сезон фонтану «Roshen» під музику Арсена Мірзояна та ONUKA

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський повідомив, що місту є чим пишатись: «Вінниця третій раз підряд в рейтингу міст України визнана найкращим, найкомфортнішим містом для життя. Нам є куди рухатись і над чим працювати – ми будемо створювати нові трамваї, будувати нові дороги, відкривати нові лікарні, школи та дитячі садочки». За його словами, історичне минуле має важливе значення, адже й сьогодні Україна продовжує боронити свої кордони, боротись за свою незалежність та свободу. «Ми віримо, що Україна переможе, віримо - що Україна буде вільною й наші діти матимуть світле майбутнє», - сказав Яблонський.

Павло Яблонський на відкритті фонтану Рошен у Вінниці

Під час церемонії відкриття присуні поринули у події 100-річної давнини й побачили, як діди та прадіди виборювали свободу для своєї держави. Події 1917 – 1921, представлені в театралізованій композиції «Українське військо», продемонстрували, що Українська революція була загальноукраїнським явищем та вершиною національно-визвольної боротьби й відродження української нації.

відкриття нового сезону роботи фонтану Рошен у Вінниці

новий сезон роботи фонтану рошен у Вінниці розпочато

Концертна програма цьогорічного відкриття сезону роботи фонтану представлена найкращими хітами романтика української рок та поп сцени – Арсена Мірзояна та українського електронного музичного гурту, особливістю якого є використання українських народних мотивів та інструментів в електронній музиці – ONUKA.

Арсен Мірзоян на відкритті нового сезону фонтану Рошен у Вінниці

ОНУКА на відкритті нового сезону фонтану Рошен у Вінниці

Найочікуванішою миттю вечора став запуск Фонтану «Roshen» з українською патріотичною програмою «Хвилі рідної душі».

фонтан Рошен у Вінниці

фонтан Рошен у Вінниці

відкриття нового сезону роботи фонтану рошен у Вінниці

Довідка.

Світло-музичний фонтанний комплекс Roshen розпочав роботу 4 вересня 2011 року. Розташований він в руслі річки Південний Буг, в районі острова Кемпа. За сукупністю характеристик водограй є найбільшим в Європі і входить до десятки найбільш видовищних фонтанів світу та є єдиним у світі із системою занурення під воду на зиму. Фонтан має розліт струменів по довжині - 140 метрів і висоту струменя понад 65 м. Він нараховує вісім програми тривалістю більше 20 хвилин та 8 коротких – тривалістю 5-6 хвилин. Для деяких програм спеціально створювалась оригінальна музика.
Ініціатором створення у Вінниці світло-музичного фонтану є Петро Порошенко.

 



Переглядів: 6744
Поширень: 0