З першого квітня у Вінниці триває прийом проектів для участі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив», завершиться він 15 травня. Тож, вінничани, які мають наміри запропонувати свій проект, мають активізуватись, щоб встигнути подати свою ідею. Також для ініціативних груп та ​​авторів проектів 13 травня відбудеться зустріч з фахівцями, де можна буде проконсультуватись з приводу кошторисів та підкорегувати свої розрахунки.​

Станом на 5 травня 2017 року для участі в конкурсі «Бюджет громадських ініціатив» зареєстровано сім проектів: «Первинне сортування сміття у домогосподарствах»; книга «ЛЕГЕНДИ Вінниці» (історичні події, які стали легендами)», «Надія Вінниці», «Інтерактивний лазерний тир «ПАТРІОТ», «Електричні станції швидкої зарядки для електромобілів», «Благоустрій набережної на ділянці між центральним та київським мостами (дамби)». «Створення зони безпеки та комфорту частини вулиці Гоголя». Детально із ними можна ознайомитись на офіційному сайті Вінницької міської ради.

Як показує практика проведення конкурсу в 2016 році, переважна більшість проектів подається в останні два-три дні до кінцевого терміну прийому пропозицій.

Варто зазначити, що не всі проекти відповідають вимогам конкурсу. «Один з проектів перевищує максимальний ліміт. Там значно більше ніж 3 мільйони, і це автоматично, на жаль, не дозволяє розглядати цей проект як реальний для реалізації. Ще один проект не відповідає вимогам положення, а саме – не дотримується норма загальнодоступності. Наголошую, що цього року загальнодоступність – це основна вимога. Це означає, що будь-який громадянин Вінниці повинен мати змогу використати результати проекту. Це дуже важлива умова, яка дозволить нам уникнути «чемпіонату між школами», залучити інші верстви населення і дати дорогу ідеям, які будуть реалізовані дійсно в загальнодоступних місцях», - каже заступник міського голови Владислав Скальський.

З метою наближення проектів та їх кошторисів до діючих правил конкурсу, в рамках інформаційної кампанії заплановано проведення зустрічі представників Експертної групи з авторами проектів та ініціативними групами. В ході спілкування з фахівцями автори можуть скоригувати свої проекти та їх кошториси витрат.

Зустріч відбудеться 13 травня 2017 року з 10-00 до 13-00 години в приміщенні Центру підліткових клубів «Універ» за адресою вул. Соборна, 91.

Конкурс проектів «Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці» оголошено у Вінниці третій раз. Кращі ідеї, які отримають найбільшу підтримку вінничан, будуть реалізовані виконавчими органами міської ради в 2018 році.

Тематика проектів повинна бути спрямована на поліпшення комфорту проживання мешканців та естетичного вигляду міста, сприяти соціально-економічному, культурному і просторовому розвитку, впровадженню сучасних інноваційних проектів в усіх сферах життєдіяльності міста. Вимоги до проектів зазначені в «Положенні про Бюджет громадських ініціатив м. Вінниці», яке розміщено на сайті.

Проекти за обсягом фінансування розподіляються на великі (від 200 тис. грн. до 1,0 млн грн) та малі (до 200 тис. грн). В 2018 році на реалізацію проектів заплановано витратити до 7 млн. гривень у співвідношенні 85%х15% між великими та малими проектами. В разі потреби, Координаційною радою, дане співвідношення може бути змінено.

Проекти на конкурс подаються електронною поштою у вигляді сканованого оригіналу документів на електронну адресу [email protected] та у паперовому вигляді за адресою: м.Вінниця, вул. Соборна, 59 до відділу звернень апарату міської ради та її виконкому.

Автором проекту може бути громадянин України віком від 16 років. Від одного автора протягом одного року може надходити не більше одного великого та одного малого проекту.

Проект має отримати підтримку не менше 10 осіб – мешканців міста Вінниці (крім автора). Голосування за проекти буде здійснюватися з 1 по 10 жовтня 2017 року на сайті конкурсу, в «Прозорих офісах» та бібліотеках міста.​



Переглядів: 3821
Поширень: 0