Цього року у День Європи на вінничан чекає багато фестивалів та інтерактиву, прем’єра рок-опери «Ісус Христос – суперзірка», вуличний музей «Таємниці світових шедеврів», живі фонтани та інсталяції відомих місць країн Європи. Ввечері шанувальники театрального мистецтва на площі біля Літнього театру зможуть переглянути комедію «Здрастуйте, я ваша тітонька!» за участю Антіна Мухарського та інших відомих акторів. А романтики матимуть можливість взяти участь у проекті «Ніч Європи у Вінниці» разом з відомим жіночим кавер-бендом «Freedom-Jazz».

20 травня Вінниця вже 10-ий рік поспіль відзначатиме День Європи. Розпочнеться свято о 14:00 традиційно на майдані Незалежності з урочистої церемонії відкриття святкових заходів.

Після цього на сцені біля міської ради розпочнеться концерт класичної музики. Для вінничан гратимуть вінницький та харківський симфонічні оркестри та виступатиме Державний ансамбль танцю м. Батумі (Грузія). Навколо розгорнеться дитяче бібліотечне містечко «Evrokids» з проектами «Жива книга» і «Сучасний креатив» та вуличний музей «Таємниці світових шедеврів»

«Вуличний музей «Таємниці світових шедеврів» - це новинка. Будуть розміщені копії всесвітньовідомих полотен з анотаціями до них, щоб вінничани могли долучитись до світового живопису і побачити культурні надбання різних країн Європи», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час прес-конференції.

Сергій Моргунов

Також на майдані Незалежності вінничани зможуть побачити вежі Європи в мініатюрі, сфотографуватись біля квіткової композиції «Вінниця – європейське місто», а відомий художник і фотограф Володимир Козюк організує проект «Малюємо разом».

З 14:30 на головній вулиці міста, - Соборній, - стартує фестиваль «Подорож Європою». Тут будуть представлені інсталяції відомих місць країн Європи та Вінниці та презентовано звичаї різних народів європейської спільноти. Цього року на центральній вулиці Вінниці пройде і фестиваль вуличної їжі.

На ювілейний День Європи вінничани побачать прем’єру рок-опери

«Під час відзначення Дня міста позаминулого року було багато пропозицій від вінничан і гостей міста щодо збільшення можливості скуштувати вуличну їжу так, як це відбувається під час проведення фестивалів та різних великих заходів в європейських містах. Тому на День Європи ми в ширшому форматі проведемо фестиваль вуличної їжі», - каже Сергій Моргунов.

На сцені, яка буде розташована біля обласної бібліотеки ім. Тімірязєва, в програмі «У колі друзів» виступатимуть колективи з Польщі, Молдови, Румунії та України.

Також на Соборній відбудеться Fashion-показ від провідних дизайнерів та модельних агенцій міста, презентація екологічної продукції «ЄвроЕко», майстер-класи від склодувів, фейс-арт, будуть живі скульптури та живі фонтани.

На ювілейний День Європи вінничани побачать прем’єру рок-опери

На майдані Небесної сотні на вінничан чекатиме музична програма «Євробачення The BEST»: виступатимуть вихованці творчої майстерні «Зоряна мрія» міського Палацу мистецтв, гурти «Sunrise», «Акула-бенд» та вокалістка Ольга Акулова. О 18:00 на цій площі глядачі зможуть побачити прем’єру рок-опери «Ісус Христос – суперзірка» (обране).

На площі Європейській відбудеться вже традиційний Всеукраїнський фестиваль «Студвесна-2017» та щорічний фестиваль лицарського мистецтва «Орден сонця».

В Центральному парку будуть працювати одразу декілька локацій. На стадіоні парку з 11:00 стартує спортивний фестиваль «Сила міст-4». Під час нього відбудеться турнір з американського футболу та флаг-футболу, черлідинг, виставка досягнень міських ДЮСШ «Обери свій спорт!», всеукраїнські змагання з легкої атлетики та показові виступи з художньої гімнастики і акробатики. На Фонтанній площі з 14-ї години триватиме проект «Фотографи проти поетів», який продовжиться фестивалем «Street Music Fest». Спеціальним гостем на ньому буде популярний у Польщі гурт «Kwartyrnik». Біля арки розміститься вставка туристичних підприємств Вінниці.

На ювілейний День Європи вінничани побачать прем’єру рок-опери

Ввечері, о 19:00, на сцені біля Літнього театру в парку вже традиційно відбудеться театральна вистава під відкритим небом за участю відомих українських акторів театру. Цього разу до Вінниці приїдуть Антін Мухарський, народні артисти України Анатолій Гнатюк і Людмила Смородіна із комедією «Здрастуйте, я ваша тітонька!».

На ювілейний День Європи вінничани побачать прем’єру рок-опери

На ювілейний День Європи вінничани побачать прем’єру рок-опери

А фіналом святкування ювілейного Дня Європи стане проект «Ніч Європи у Вінниці». З 21:00 на майдані Незалежності виступатимуть кавер-бенд «Freedom-Jazz» та Театр тіней «Fireflies». А також відбудуться нічні екскурсійні маршрути музеями міста, працюватиме караоке-трамвай, а в кінотеатрі «Родина» можна буде подивитись кіно.

На ювілейний День Європи вінничани побачать прем’єру рок-опери

Цього дня на час підготовки та проведення заходів буде перекрито рух транспорту по вул. Соборній з 11:00 до 20:00 години. Громадський транспорт буде рухатись через Київський міст, а приватний об’їжджатиме центральну вулицю міста по вул. Князів Коріатовичів та Магістрацькій.



Переглядів: 6555
Поширень: 0