Визначено сотню кращих шкіл серед 21,5 тис. навчальних закладів 1-3 ступеню. До списку кращих входять Вінницький технічний ліцей, середня загальноосвітня школа-ліцей №7, ЗОШ №4 ім. Д.Менделєєва, фізико-математична гімназія №17.

Рейтинг шкіл визначався за результатами тестів, які складали випускники шкіл у минулому році. Згідно оприлюднених даних, Вінниця знаходиться на другому місці після Києва по кількості шкіл, які увійшли у сотню кращих. Начальник управління освіти міської ради Володимир Буняк розповідає, що такі гарні показники пояснюються передусім якісною підготовкою вінницьких школярів до тестування шляхом систематичного використання такого виду оцінювання знань. «Це насамперед плідна робота методичного кабінету та Лабораторії інформаційних та комунікаційних технологій школи-гімназії №17, - розповідає Володимир Буняк. - На сайті Лабораторії ми акцентували роботу на тому, щоб діти більш щільно працювали безпосередньо з тестами, щоб не було психологічної напруги і дискомфорту під час того, як дитина буде відповідати на тестові запитання».

Вінницькі школярі вже три роки перевіряють свої знання з допомогою тестів. Вчителі постійно використовують в своїй роботі для оцінювання знань паралельно із контрольними роботами виконання тестових завдань.


Переглядів: 3974
Поширень: 0