Цього місяця у Вінниці розпочнуться роботи з облаштування шести еко-парковок на 35 місць. Вони з’являться по вулиці 600-річчя на ділянці від вулиці Келецької до Хмельницького шосе. Досвід створення таких майданчиків для паркування авто працівники винницьких комунальних служб перейняли у європейських країнах. У спеціальній плитці будуть лунки з землею, в якій і ростиме трава, стійка до витоптування.

У місті щороку створюються нові паркувальні зони, де автовласники можуть тимчасово залишати свої машини. Минулого року у Вінниці було створено десять нових парковок на 273 місця.  Паркувальні майданчики з’явились поблизу зон відпочинку, лікувальних та навчальних закладів. Півсотні місць облаштовано по Хмельницькому шосе біля в’їзду до онкологічного диспансеру. Також місця для тимчасових стоянок приватного транспорту зроблено поблизу музею-садиби Пирогова та біля територіального відділення Прозорого офісу «Старе місто».

А в цьому році заплановано облаштувати еко-парковки по вулиці 600-річчя, а саме – від Хмельницького шосе до вулиці Келецької. Роботи планують розпочати в цьому місяці. На цій ділянці, де раніше автівки паркувались стихійно, буде зроблено шість еко-парковок на 35 місць. Загалом площа капітального ремонту складатиме 738 квадратних метрів. У місті вже є досвід створення таких тимчасових стоянок для машин – зокрема, одна з них вже кілька років діє навпроти Муніципального діагностичного центру по вул. Київській.

Шість еко-парковок облаштують по вулиці 600-річчя

«Еко-парковки будуть зроблені зі спеціальної бетонної плитки, яка матиме лунки з землею, де й ростиме трава, стійка до витоптування», – каже директор департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко.

Він додає, що серед переваг таких парковок не лише екологічність та естетичність, а й краще поглинання вологи після опадів.



Переглядів: 3733
Поширень: 0