Сьогодні під час засідання виконкому міської ради було ухвалено рішення щодо Порядку оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Вінницької міської ради в мережі Інтернет. Це важливе рішення забезпечить вільний доступ всіх бажаючих до різноманітної інформації про діяльність таких закладів. Інформація буде розміщена на сторінці відповідного підприємства на офіційному сайті міської ради. Документ є результатом співпраці громадських активістів, працівників виконавчих органів та представників депутатського корпусу міської ради.

Ухвалення Порядку оприлюднення інформації про діяльність комунальних підприємств Вінницької міської ради в мережі Інтернет є соціально важливим питанням. Адже це надасть вільний доступ громадянам до інформації про діяльність комунальних підприємств, засновником яких є Вінницька міська рада, – від фінансових результатів їх діяльності та зобов’язань до усіх контактів та інформації про керівництво комунальних підприємств.

«Вся ця інформація буде узагальнена на сторінці відповідного підприємства на офіційному сайті міської ради. За умови наявності власного сайту комунального підприємства, на сайті Вінницької міської ради буде розміщено гіперпосилання на такий Інтернет-ресурс. Доступ до таких сторінок буде необмеженим та вільним – будь-який мешканець Вінниці зможе побачити всю інформацію, яка його цікавить. 14 липня планується розробити типову загальну структуру сторінок в розділі «Комунальні підприємства», а до 1 серпня комунальні підприємства вже мають розмістити всю інформацію згідно запропонованого переліку. Завдяки даному рішенню діяльність комунальних підприємств стане більш відкритою і прозорою», – сказав директор департаменту економіки та інвестицій Віталій Погосян, інформуючи про цей проект рішення на засіданні виконкому.

«Це справді важливе і нагальне рішення. Я завжди казав представникам різних політичних сил та громадських організацій: якщо вони критикують, то повинні вносити пропозиції, і ми повинні конструктивно працювати. Одним з результатів такої спільної і конструктивної роботи є сьогоднішнє рішення, коли конкретні пропозиції надходили і в рамках робочої групи, і мого особистого спілкування з представниками громадських організацій. Ми знаходили спільні точки дотику і приймали спільні рішення. Наголошую на тому, що виконання цього рішення всіма керівниками комунальних підприємств обов’язкове для виконання. Нагадаю, що ми спільно з громадськістю вже прийняли рішення щодо Кодексу етики депутатів міської ради, аналогічно ми затвердили Бюджетний регламент», – зазначив міський голова Сергій Моргунов.

«Дане рішення дійсно є консолідованою позицією громадських активістів, депутатів Вінницької міської ради, а також департаменту економіки та інвестицій. Цей документ чітко відповідає Господарському кодексу та змінам до нього, які були затверджені в 2016 році Кабінетом Міністрів України і передбачає повне розкриття інформації як про фінансову, так і господарську діяльність підприємства. Ми переконані у важливості та актуальності даного документу, який дозволить кожному вінничанину відстежувати діяльність комунальних підприємств, сферу їх повноважень, дізнатись про тарифи на послуги комунальних підприємств і оцінювати ефективність діяльність керівництва даних комунальних підприємств. Ми сподіваємось, що дана практика запрацює у Вінниці і це буде ще одним кроком до прозорості, підвищення підзвітності діяльності міської ради та всіх її структурних підрозділів. Дякую всім учасникам, які долучились до роботи – це є якісним показником і моделлю того як може спільно працювати депутатський корпус, громадські активісти та міська влада», – переконана представниця від громадськості Олена Регеша.



Переглядів: 2536
Поширень: 0