Замість звичних зупинок відтепер, як гриби після дощу, у місті з'являтимуться новаторські. Дивина у тому, що вони розвернуті до проїжджої частини навпаки. Перша зупинка, встановлена в якості експерименту на проспекті Юності. Надалі практика розміщення посадкових павільйонів саме таким чином пошириться по всій вулиці Келецькій  аж до ринку "Урожай".

Зупинка "навиворіт" вже стала хітом серед містян. Втім знаходяться ті, хто б удосконалив цю конструкцію:

- Як мінімум тут ще потрібно додати боковий захист від дощу і поставити лавочки,  - говорять вінничанин. - Ну і все ж таки варто добавити розпис руху громадського транспорту

Мер міста аргументує такий новаторський підхід аргументує низкою переваг для пасажирів, а головне, фактор безпеки тут - на першому місці.

- Друге, це якщо погадні погодні умови - дощ, або сніг особливо в зимовий період, захищає пасажирів від того, щоб не обляпатись, - розповідає міський голова Сергій Моргунов. - Третє важливе питання, такі зупинки дозволяють більш ефективніше використовувати простір тротуару. Вона не стоїть посеред тротуару, і ти не знаєш, як її обійти або об'їхати, а зупинка створює нормальні можливості для того, аби очікувати громадський транспорт, і для того, щоби пішоходи змогли пройти і велосипедисти змогли проїхати.

Наразі у місті взялися за капітальний ремонт зупинок громадського транспорту. Детальніше у відеосюжеті:

 

 



Переглядів: 4631
Поширень: 0