У міській раді відзначили працівників поліції, які розкрили злочин, що трапився у центрі Вінниці на початку липня. Тоді двоє чоловіків, під’їхавши на мотоциклі, вкинули до приміщення магазину вибуховий предмет та втекли. Під час проведення оперативна-розшукових заходів співробітники Вінницького відділу поліції злочин розкрили. 14 вересня їм вручили грошові винагороди та Почесні грамоти Вінницької міської ради, а також цінні подарунки колективу Вінницького міського відділу поліції – кондиціонери.

1 липня по спецлінії «102» до чергової частини Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області надійшло повідомлення про те, що цього дня, о 10:49 фактично в центрі міста у приміщенні одного з магазинів було скоєно зухвалий злочин.

Слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, встановила, що коли співробітник магазину відкривала вхідні двері, до неї на мотоциклі під’їхало двоє людей. Вони відштовхнули її від дверей, кинули в середину приміщення невідомий предмет. В магазині пролунав вибух. Невідомі швидко зникли з місця скоєння злочину.

У міській раді відзначили працівників поліції, які розкрили резонансний злочин у центрі Вінниці на початку липня

Тоді міський голова Сергій Моргунов на своїй сторінці у мережі Фейсбук зазначив, що Вінниця – спокійне європейське місто, в якому кожна людина повинна почуватись у безпеці, тому розгулу криміналітету у місті не допустять. А ті, хто встановлять особу зловмисників, отримають винагороду. Під час оперативно-розшукових заходів співробітники Вінницького відділу поліції цей злочин розкрили: особи, причетні до його вчинення, встановлені та затримані.

У міській раді відзначили працівників поліції, які розкрили резонансний злочин у центрі Вінниці на початку липня

Сьогодні міський голова Сергій Моргунов відзначив і колектив Вінницького відділу поліції, і персонально кожного працівника, який займався розкриттям цього резонансного злочину. «1 липня у один з магазинів міста кинули вибуховий пристрій. Цей зухвалий злочин стався в центрі міста серед білого дня. Тоді я зазначив, що ми готові виділити відповідну винагороду тим, хто розкриє цей злочин. Злочинців знайшли, сподіваюсь, що вони понесуть заслужене покарання. Як і обіцяли, ми виділяємо відповідний ресурс. Але за пропозицією Національної поліції в місті Вінниці ми купуємо для колективу у приміщення закладу кондиціонери і вручаємо винагороду тим, хто найбільше відзначився в розкритті цього злочину. Тож я дякую працівникам поліції. Думаю, що Вінниці є чим пишатись. Поліція наша сьогодні працює досить ефективно. Саме головне – безпека в місті та порядок, щоб люди відчували, що вони живуть в комфортному і європейському місті», – каже Сергій Моргунов. Правоохоронцям вручили Почесні грамоти Вінницької міської ради та її виконавчого комітету, грошові премії та цінні подарунки всьому колективу відділку.

«Це дійсно зухвалий злочин. Була створена слідчо-оперативна група, до складу якої увійшли найбільш досвідчені співробітники поліції. Протягом місяця було докладено максимум зусиль та проведено ряд слідчо-розшукових дій з метою встановлення осіб та можливих свідків і очевидців злочину. В результаті злагоджених спільних дій 2 серпня даних осіб було затримано та викрито у злочинній діяльності. Ними виявились двоє немісцевих жителів. Вони – з Жмеринського району. Вони зізнались в скоєнні злочину», – каже підполковник поліції, заступник начальника Вінницького ВП ГУНП Вінницької області – начальника відділу кримінальної поліції Андрій Дамзін.

Довідка

Почесні грамоти і винагороди призначено шістьом працівникам слідчо-оперативної групи. Четверо з них їх отримали сьогодні, перед засіданням виконкому. Один працівник наразі перебуває у відрядженні на Сході, ще один - у відпустці. Вони отримають винагороду після повернення на роботу.

Відзначено:

  1. Підполковника поліції Дамзіна Андрія Вікторовича заступника начальника Вінницького ВП ГУНП Вінницької області – начальника відділу кримінальної поліції;
  2. Підполковника поліції Химича Сергія Івановича заступника начальника відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області;
  3. Підполковника поліції Рачкована Владлена Юрійовича начальника оперативно-пошукового сектору відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області;
  4. Старшого лейтенанта поліції Стороженка Дениса Олеговича оперуповноваженого сектору розкриття злочинів проти особи відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області;
  5. Старшого лейтенанта поліції Марценішена Дмитра Миколайовича оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області;
  6. Старшого лейтенанта поліції Головко Катерину Петрівну слідчого слідчого відділу Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області.



Переглядів: 3192
Поширень: 0