В цьому році у Вінниці продовжилось оновлення харчоблоків у школах міста. Такі роботи проведено у школах №№23 та 27. Тут встановлено нову систему вентиляції повітря, зроблено ремонт підлоги, укладена настінна плитка тощо. А також, закуплено та встановлено обладнання для харчоблоку, в тому числі, пароконвектомати, посудомийні машини, холодильне обладнання, виробничі столи та інше. Ремонт харчоблоків та нове обладнання дозволить підвищити якість харчування дітей.

Завдяки фінансовій децентралізації лише по галузі освіта в цьому році на капітальні видатки направлено 95 мільйонів гривень. Це найбільше в історії вінницької освіти. За ці кошти протягом літа в освітніх закладах Вінниці активно тривали роботи по капітальних ремонтах та реконструкції. В багатьох школах та садочках ремонтували дах, замінювали вікна, ремонтують санвузли, десь встановлюють обладнання для заняття спортом або утеплюють будівлі, проводять благоустрій території тощо.

У школах №23 та 27 капітально відремонтовано харчоблоки, а для 12 дитсадків придбано пароконвектомати

«Також в цьому році в рамках реалізації проектів-переможців Бюджету громадських ініціатив капітально відремонтовано харчоблоки у двох школах. Тут встановлено нову систему вентиляції повітря, замінено вікна та всі інженерні мережі, відремонтована підлога, укладено настінну плитку. Закуплено та встановлено обладнання для харчоблоків – пароконвектомати, посудомийні машини, електрокотли, холодильне обладнання, виробничі столи, стелажі, мийочні ванни та інше обладнання», – каже директор департаменту освіти міської ради Оксана Яценко.

У школах №23 та 27 капітально відремонтовано харчоблоки, а для 12 дитсадків придбано пароконвектомати

Також для покращення харчування дітей в дошкільних навчальних закладах в цьому році придбано та встановлено пароконвектомати у 12 ДНЗ. Це кухонне теплове обладнання, яке використовує пару для приготування їжі. Дає можливість приготувати велику кількість продуктів з меншими витратами електричної енергії. Крім того, приготування у ньому покращує дієтичні властивості їжі – у продуктів зберігається більшість вітамінів та мінеральних речовин.

Таке обладнання в цьому році закуплено для харчоблоків у садочки №№ 4, 16, 23, 24, 27, 28, 35, 36, 38, 47, 59 та у новозбудований садок у мікрорайон Академічний.



Переглядів: 4296
Поширень: 0