В зв'язку зі збільшенням кількості чуток про начебто загоряння хімскладу та про орудування у Вінниці мародерів, міський голова Вінниці закликав вінничан не піддаватися паніці та в разі отримання таких повідомлень, передавати інформацію до СБУ. Про це Сергій Моргунов написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

"Містом розповсюджується багато чуток, які інакше як інформаційною диверсією з метою посіяти паніку серед населення, я назвати не можу.

Йдеться про нібито нові потужні вибухи в районі Калинівки через начебто загоряння хімскладу. Вже дійшло до нібито мародерів, які орудують у Вінниці.

Відповідально заявляю – публічна безпека у Вінниці повністю забезпечена. За повідомленням ДСНС України у Вінницькій області хімічна, екологічна та радіаційна обстановка – в нормі.

Особи, які сіють паніку такими повідомленнями в соцмережах або через групи у мобільних додатках, роблять це або несвідомо, або ще гірше – якщо свідомо. Прохання в разі отримання таких повідомлень, передавати цю інформацію в СБУ у Вінницькій області. А довіряти – лише перевіреній інформації з достовірних джерел.

Вінниця і вінничани схожу історію вже пережили напередодні 9 травня 2014-го року, коли у місті масово нагніталась ситуація, і то школи нібито захоплювали люди у військовій формі, то мовляв підводний човен з фонтану на площі біля міської ради піднявся. Прошу всіх бути розсудливими і не піддаватись на провокації!", - написав Сергій Моргунов.

Мер Вінниці закликав вінничан передавати фейкові повідомлення про вибухи на хімскладах та мародерів до СБУ

 



Переглядів: 7345
Поширень: 0