6 жовтня Вінниця уже вдруге долучиться до відзначення Всесвітнього дня посмішки. Цього дня о 15.00 на майдані Незалежності розпочне працювати Smile City. Тут всі бажаючі зможуть долучитись до майстер-класів, конкурсів, квестів. А також – насолодитись гумористичними номерами у форматі Stand up шоу, зробити цікаві світлини на фотозонах тощо.

«Невипадково саме наше місто відзначає цей день по-особливому урочисто. Адже Вінниця позиціонується як місто доброзичливих людей - «Смайл сіті». І саме з метою утвердження в свідомості вінничан та усієї України ідеї «Вінниця – місто усміхнених людей», представники різних громадських організацій запровадили щорічний фестиваль SmileFest та запроваджуємо у місті Smile рух», – співорганізатор фестивалю Христина Коваленко.

Цьогорічний фестиваль буде умовно розділено на три етапи. Перший етап передбачає проведення тематичного Smile параду. Його учасники пройдуть по вул. Соборній у святкових костюмах та креативних образах, даруючи перехожим хороший настрій. Власне хода-парад розпочнеться о 14.00 та стартуватиме від площі ім. Ю. Гагаріна, а саме, від буквеної інсталяції «I LOVE VINNYTSYA».

У п’ятницю вінничан запрошують на фестиваль SmileFest

Учасники ходи будуть прямувати по вулиці Соборна до вулиці Хлібна, через Центральний парк культури та відпочинку та вулицю Грушевського. Завершиться цей етап фестивалю о 15.00 год. на майдан Незалежності перед Вінницькою міською радою.

Другий етап розпочнеться на майдані Незалежності о 15.00 год. з роботи Smile City. Це «містечко» буде наповнене пізнавальними майстер-класами, креативними фотозонами, цікавими презентаціями, виставками художніх робіт і обов’язково гарним Smile настроєм. Також на території «містечка» вінничани та гості зможуть посмакувати каву та скуштувати «вуличну їжу» від партнерів фестивалю. Smile City радуватиме своїх гостей до 17.00 год. та завершить свою роботу розіграшем цінних призів і незвичних подарунків.

У п’ятницю вінничан запрошують на фестиваль SmileFest

Окрім того учасників фестивалю та перехожих буде радувати святкова концертно-розважальна програма, яка буде складатись з тематичних художніх номерів. Вокальні, танцювальні навики покажуть як дітки так і дорослі, крім того свої вміння дарувати посмішки та захоплювати продемонструють дослідники-найковці з «Музею науки» та «Шаленої лабораторії». Необійдеться без гумористичних номерів запальної молоді в форматі Stand up шоу. Конкурси та квести з смачними та креативними подарунками також чекатимуть відвідувачів Смайл містечка.

У п’ятницю вінничан запрошують на фестиваль SmileFest

«Третій етап стане поетичною родзинкою фестивалю, адже для його проведення ми запросили до Вінниці видатних і талановитих українських письменників-сучасників. Так, для найменших учасників SmileFest буде організовано поетичні частування «Вірші для неслухняників» від Сергія Пантюка в Книгарні Є о 17годині. Окрім того буде організовано панельну дискусію «Гумор на війні – у пошуках українського Швейка». Кульмінацією та власне і завершальною частиною фестивалю стане Вечір української іронічної поезії під назвою «Наближення до шедеврів» за участі відомих іроністів Олександра Ірванця та Юрка Позаяка», – каже Христина Коваленко.



Переглядів: 6321
Поширень: 0