До бойового розрахунку з Міністерства надзвичайних ситуацій надійшов новий високотехнологічний санітарний автомобіль швидкої допомоги на шасі «Renault Master».

За словами заступника начальника медичного центру при Головному управлінні МНС України у Вінницькій області Наталії Кравець, вартість машини, разом із цінним обладнанням, складає майже один мільйон сто тисяч гривень. Особливістю цього автомобіля є його медичне оснащення, що дозволяє надавати невідкладну допомогу на місці та в процесі транспортування постраждалого до спеціалізованого лікувального закладу. Реанімаційний хірургічний монітор, насос шприцевий інфузійний, пристрій для аспірації, транспортний апарат штучної вентиляції легень, дефібрилятор, спеціальна санітарна сумка з інструментом, імобілізаційні пневматичні шини – це далеко не весь перелік медичного обладнання транспортного засобу, що дозволить врятувати не одне людське життя. На превеликий жаль подібним обладнанням може похизуватися далеко не кожна стаціонарна лікарня.

На випадок, коли реанімаційні заходи доведеться проводити поза населеним пунктом, автомобіль укомплектовано електрогенератором, що може безперебійно живити енергією усе медичне обладнання протягом чотирьох годин.

З метою освоєння навичок роботи такою сучасною апаратурою медики пройдуть спеціальну підготовку. Екіпаж автомобіля складається з водія, лікаря та медичної сестри. Санітарний автомобіль уже використовувався для медичного забезпечення Всеукраїнських змагань з пожежно – прикладного спорту, які нещодавно пройшли у місті над Бугом.. Використання цього автомобіля дасть змогу надавати необхідну медичну допомогу рятувальникам та постраждалим у різноманітних надзвичайних ситуаціях. До речі, на Вінниччині це вже друга така спеціальна машина. Подібна працює при обласній дитячій лікарні.


Переглядів: 2629
Поширень: 0