За результатами професійної, оперативної та спільної співпраці службових осіб управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області та управління СБУ у Вінницькій області, у рамках розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, у п'ятницю, 06.10.2017, викрито та затримано на місці події службову особу одного із відділів державної виконавчої служби м. Вінниці Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, який вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 40 тис грн, за прийняття рішень у виконавчому провадженні.

Зазначеного посадовця ДВС затримано в порядку ст. 208 КПК України після вчинення тяжкого кримінального правопорушення, а саме отримання ним неправомірної вигоди.

У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, у тому числі проведено ряд оглядів та обшуків, допитуються заявники та свідки.

Слідчими та процесуальними керівниками готуються повідомлення про підозру у вчиненні затриманим кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, клопотання про відсторонення його від посади та про обрання останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У Вінниці працівники СБУ та прокуратури затримали на хабарі в 40 тис. грн. службовця державної виконавчої служби

Як сьогодні повідомляє сайт Прокуратури Вінницької області, слідчим суддею Вінницького міського суду розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу службовій особі одного із відділів державної виконавчої служби м. Вінниці Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

За результатами розгляду зазначеного клопотання підозрюваному посадовцю ДВС обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави у сумі 134 тис грн.

Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення передбачене покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 5139
Поширень: 0