У Вінниці триває робота по забезпеченню доступності  вулиць для людей з інвалідністю. Зокрема проводяться роботи з пониженню бордюрів з подальшим влаштуванням пандусів. Також облащтовують  підвищені зупинки транспорту та оснащують їх тактильними дорожніми покажчиками. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

"Коли ми говоримо про Вінницю як місто, комфортне для життя, дуже важливо забезпечити інфраструктурну доступність. Зокрема, адаптувати для людей з інвалідністю наші вулиці.

Упродовж цього року у місті обладнали 39 пандусів на пішохідних переходах та інших об'єктах благоустрою. На разі роботи з пониження бордюрів з подальшим влаштуванням пандусів тривають ще на 9 ділянках. В основному – біля навчальних закладів та зупинок громадського транспорту.

Як вулиці Вінниці адаптують для людей з інвалідністю?

Також облаштовуються підвищені зупинки громадського транспорту. Загальний підсумок 10 місяців цього року – півкілометра платформ, приведених у відповідність до нормативів. За цей час оснащено тактильними дорожніми покажчиками 14 зупинок. Також встановлюється напрямне огородження для слабозрячих для безпечного руху біля пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту тощо.

Як вулиці Вінниці адаптують для людей з інвалідністю?

Сьогодні КП «Вінницька транспортна компанія» використовує 45 низькополих тролейбусів та 66 автобусів, а також 6 трамваїв VinWay із низькополою вставкою.

Знаю, що завдань ще багато, але ми постійно будемо продовжувати цю роботу. Дякую громадськості і, зокрема, головному «локомотиву» цих змін ГО «Гармонія», за суворий аудит нинішньої ситуації і допомогу у створенні безбар’єрного середовища для вінничан", - повідомив С.Моргунов.



Переглядів: 2093
Поширень: 0