Влітку 2015 року у Вінниці почали впроваджувати пілотний проект з роздільного збору сміття. За майже два роки дії програми більше 60% вінничан викидають сміття окремо в контейнери для вологих та сухих відходів. За цей час  вдалось вилучити майже 600 тонн вторсировини. Очільник Вінниці Сергій Моргунов на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук поділився здобутками від впровадження у місті сортування сміття

 "Якщо пам’ятаєте, з літа 2015 року ми почали впроваджувати у Вінниці пілотний проект з роздільного збору сміття. Спочатку це була Правобережна частина міста, пізніше – контейнери для сортування відходів встановили і на Лівобережжі.

Щоб усвідомити важливість сортування побутових відходів, наведу кілька цифр. За підрахунками КУП «ЕкоВін», кожен вінничанин за рік викидає приблизно 280 кг сміття. А в масштабах всього міста – це 700 тис. куб. м. Уявіть стадіон, заскладований непотребом на сто метрів заввишки.

З часу впровадження пілотного проекту з організації роздільного збору відходів пройшло трохи більше 2 років. Тепер понад 60% вінничан викидають сміття окремо в баки для вологих і сухих відходів. Таких контейнерів комунальне підприємство «ЕкоВін» встановило по Вінниці 1900. Що це дає? Вдалося вилучити майже 600 тонн вторсировини. Це ті відходи, які пішли безпосередньо на переробку. Ними можна було б навантажити два літаки «Мрія» і один «Руслан», або 10 залізничних вантажних вагонів.

Міський голова Вінниці поділився здобутками від впровадження у місті сортування сміття

Якщо кожен з нас думає про збереження навколишнього природнього середовища і про екологію, то сортувати сміття необхідно і робити це слід правильно. Навіть такою елементарною дією, як спресувати пластикову пляшку чи пакет від соку, ми можемо впливати на ситуацію – аби сміттєвози не возили «повітря» та економились ресурси звалищ" - повідомив С.Моргунов.



Переглядів: 2877
Поширень: 0