У Вінниці завершується капітальний ремонт покрівлі акушерського корпусу лікарні «Центр матері та дитини» (ЦМтаД). Розпочато ремонт приміщень відділення патології новонароджених. У цьому році реконструйовано лікарняний ліфт Вінницького міського клінічного пологового будинку №2, розпочато будівництво колясочної та пандусу біля амбулаторії №3 по вул. Антонова, 44. Також триває ремонт приміщення інфекційного відділення міської клінічної лікарні №1. Про це йшлось сьогодні під час чергового засідання виконкому міської ради.

«Вінниця зберігає позитивний природний приріст. Результатом впровадження сучасних технологій і оновлення обладнання в пологових закладах, є зниження смертності немовлят. Це дуже важливий показник і він є знаковим для охорони здоров’я. Одним з позитивних результатів роботи галузі є те, що 50 тисяч вінничан створили Персональний електронний кабінет. Більше 18 тисяч вінничан по програмі реіумбурсації «Доступні ліки» отримали безкоштовні або з невеликою доплатою рецепти для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету другого типу», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Протягом року у Вінниці здійснювались заходи з покращення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я. Протягом 9 місяців цього року за рахунок коштів міського бюджету комунальними медичними закладами міста Вінниці придбано чимало спеціалізованого обладнання. Серед іншого – рентген- та стоматустановка, опромінювачі фототерапевтичні, пульсоксиметр тощо.

На завершальному етапі знаходяться роботи з капітального ремонту покрівлі акушерського корпусу лікарні «Центр матері та дитини», розпочались роботи по термомодернізації даного корпусу. Протягом 2016-2017 років за рахунок коштів міського бюджету в закладі проведено реконструкцію приміщень першого поверху акушерського корпусу для розміщення відділення гінекології з малоінвазивними втручаннями. Для забезпечення доступності громадян з особливими можливостями в приміщення за рахунок коштів спеціального фонду придбано та встановлено підйомник. У МЛ «ЦМтаД» розпочато капітальний ремонт приміщень відділення патології новонароджених. В 2017 році в цей заклад за кошти міського бюджету закуплено інкубатор для новонароджених, крісло-трансформер та ліжко-трансформер для жінок з обмеженими можливостями, монітор пацієнта та інше медичне обладнання, необхідне для функціонування пологодопоміжного закладу.

Також в цьому році реконструйовано лікарняний ліфт Вінницького міського клінічного пологового будинку №2, розпочато будівництво колясочної та пандусу біля амбулаторії №3 по вул. Антонова, 44. Капітально відремонтовано мережі теплопостачання, водопостачання та водовідведення головного корпусу КЗ «ЦПМСД №3», теплової мережі із заміною стояків в міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги (МКЛ ШМД).

Продовжується проведення капітальних ремонтів приміщень по вул.Замостянській,49 в КЗ «ЦПМСД №1», будівлі амбулаторії №1 по вул.Скалецького,33а та приміщень другого поверху корпусу №1 КЗ «ЦПМСД №2» по вул.Магістратській,44. Триває капітальний ремонт пральні, даху і приміщень інфекційного відділення міської клінічної лікарні №1

«Саме завдяки консолідованій роботі Уряду, народних депутатів, обласної державної адміністрації, міської ради та її департаментів нам вдається покращувати ситуацію у розвитку сфери охорони здоров’я. Завдячуючи Кабміну, Премєр-міністру Володимиру Гройсману та за сприяння депутатів ми отримали додатковий ресурс для соціально-економічного розвитку з державного бюджету. Взагалі, дуже важливо створювати належні умови для лікування і профілактики захворювань. Позитивні зрушення в цьому плані є, але потрібно працювати далі. Так, згідно з опитуванням, яке проходило у Вінниці, минулого року людей, які були незадоволені рівнем медичного обслуговування, було 17,92 %, то в цьому році – 14 %. Важливим є те, що ми за рахунок міського бюджету покращуємо матеріально-технічну базу закладів охорони здоров’я. Збільшились капітальні видатки на вторинний рівень. Також потрібно активно працювати над реалізацією муніципальних програм у сфері охорони здоров’я, серед яких, «Стоп грип» тощо», – каже міський голова Сергій Моргунов.



Переглядів: 3590
Поширень: 0