Сьогодні, 1 грудня, на Хуторі Шевченка відкрили відремонтовану бібліотеку-філію №14 Вінницької центральної бібліотечної системи. Символічну червону стрічку до нового приміщення перерізали директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук, депутат міської ради Віктор Кривіцький та директор Вінницької міської центральної бібліотечної системи (ВМЦБС) Ірина Івасюк.

Протягом літа у бібліотеку підвели систему  водопостачання та водовідведення, здійснили  капітальний  ремонт покрівлі та підлоги, утеплили стіни   та стелю будівлі. Також замінили систему опалення та електропостачання. Встановили новий  газовий котел та енергозберігаючі вікна. Також тут виконано капітальний ремонт внутрішніх приміщень, підлоги та входу до бібліотеки, облаштовано  прилеглу територію. У закладі працює безкоштовний WI-FI.

У Вінниці після капітального ремонту відкрили бібліотеку-філію №14

«Зовсім нещодавно ці стіни були не такі. Хочу подякувати від себе особисто та від імені Вінницького міського голови Сергія Моргунова усім тим, хто доклав максимум зусиль, щоб ця бібліотека була такою, якою ми її бачимо. Ми зуміли за два роки перетворити приміщення на новий заклад культури у цьому районі», - сказав під час відкриття закладу директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.

У Вінниці після капітального ремонту відкрили бібліотеку-філію №14

Для гостей, які завітали на відкриття нової бібліотеки, її відвідувачі влаштували невеличкий концерт. Діти читали вірші, співали пісні. Депутат міської ради Віктор Кривіцький на відкритті читальні зазначив, що жодні сучасні гаджети не зможуть витіснити книгу із нашого життя.

У Вінниці після капітального ремонту відкрили бібліотеку-філію №14

«Заклад на Хуторі Шевченка існує понад 40 років, але його стан бажав бути кращим. Я думаю, що це буде гарним культурним центром для дітей, які тут мешкають», - додав Віктор Кривіцький.

У Вінниці після капітального ремонту відкрили бібліотеку-філію №14

Загалом, на сьогодні ВМЦБС об’єднує 17 бібліотек, які є однією із складових культурного, інформаційного, освітнього простору міста Вінниці.



Переглядів: 4214
Поширень: 0