Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначають в Україні 14 грудня, вінницьких чорнобильців відзначили нагородами від Міністерства оборони України. Вісім чоловік отримали грамоти, ще вісім – були нагородженні медаллю «За сприяння Збройним Силам України», 6 вінничан – відзнакою Міністерства оборони України – нагрудним знаком «Знак пошани».

Під час зустрічі із «чорнобильцями», директор департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Лариса Попова, розповіла про те, що було виконано у 2017 році та перспективи на наступний рік.

«Станом на перше грудня 2017 року у нас на обліку перебуває 2 793 осіб, що постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС. Протягом січня-листопада 2017 року департаментом заключено 307 договорів на санаторно-курортне лікування громадян, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з них 285 осіб вже пройшли оздоровлення та 22 осіб оздоровлюється. Це складає 100% від доведеного фінансування та 81% від загальної потреби», - зазначила Лариса Попова.

Вінницьких чорнобильців нагородили грамотами, медалями та відзнаками від Міністерства оброни України

 



Переглядів: 2558
Поширень: 0