13 грудня в рамках робочої програми офіційна делегація Ясського повіту Румунії у складі керівників комун та на чолі з Президентом Ясської повітової Ради Марічелом Попа ознайомилась з досвідом місцевого самоврядування в об’єднаних територіальних громадах Вінниччини.

Зокрема, в м.Іллінці відбулась офіційна зустріч делегації з головою райдержадміністрації Андрієм Лисаком, міським головою м. Іллінці Володимиром Ящуком та головою Дашівської ОТГ Сергієм Тітаренко.

Зі вступним словом до присутніх звернувся директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко: «Сьогодні на конкретних прикладах ви ознайомитесь з нашою системою місцевого самоврядування, яка є дещо відмінною від румунської. Сподіваюсь, що наша зустріч стане своєрідним каталізатором налагодження співпраці між комунами та громадами і за сприяння Президента Ясської повітової Ради Марічелу Попа в найближчому часі будуть підписані угоди про співробітництво».

Румунські партнери переймають досвід місцевого самоврядування Вінниччини

В рамках зустрічі румунським гостям презентували діяльність та економічний потенціал Іллінецького району та об’єднаної територіальної громади, а також Дашівської ОТГ.

Румунські партнери переймають досвід місцевого самоврядування Вінниччини

Також, офіційна делегація Ясського повіту відвідала ТОВ «Люстдорф», яке вже більше 15-ти років займається виробництвом високоякісних молочних продуктів з вітчизняної сировини вищого та першого ґатунку. Зараз асортимент компанії складається більш ніж з 60-ти найменувань молочної продукції, що випускаються під широко відомими та популярними серед споживачів торговельними марками. В даний час на підприємстві працює понад 1500 співробітників. Виробничі потужності забезпечуються сировиною, зібраною у більш ніж 50 фермерських господарствах регіону. Це дозволяє переробити близько 350 тонн високоякісного молока на добу.

Румунські партнери переймають досвід місцевого самоврядування Вінниччини

Іноземні гості отримали можливість побачити весь цикл технологічного процесу виробництва від прийому молока до пакування готової продукції, а також на практиці побачити дію систем управління якістю та безпечністю.

Румунські партнери переймають досвід місцевого самоврядування Вінниччини

Крім того, в рамках робочої програми офіційна делегація з ознайомчим візитом відвідала ТОВ «ЛВН Лімітед», ТМ «NEMIROFF» - горілчану компанію, яка на сьогодні є провідним світовим виробником високоякісного алкоголю і одним з лідерів світового ринку, відомим в 80-ти країнах світу. Компанія входить в топ-3 постачальників горілки в магазини безмитної торгівлі DutyFree в світі. Продукція компанії отримала понад 60 престижних нагород за останні 10 років.

Румунські партнери переймають досвід місцевого самоврядування Вінниччини

Високотехнологічні виробничі потужності, завдяки яким підприємство має змогу виробляти 73 тис. пляшок на годину вразили іноземних гостей.



Переглядів: 2307
Поширень: 0