У Вінниці з кожним роком збільшується мережа сучасних вуличних світильників. Наразі їх більше 23 тисяч. Лише у минулому році було встановлено близько 1700 світлодіодних ліхтарів. Серед них – близько півсотні біля пішохідних переходів, більше 80 – на третій черзі проспекту Космонавтів, ще 19 – на території Лісопарку, освітлювались й спортивні майданчики, парк Дружби народів тощо. Майже півсотні світлодіодних ліхтарів встановлено по великій об’їзній дорозі, ще 240 – по малій об’їзній.

За останні десять років мережа сучасних світильників у Вінниці розширилась у більш ніж десять разів. У січні 2006 року по місту було лише близько 1700 енергозберігаючих ліхтарів, тепер – більше 23 тисяч. У 2013 році у якості експерименту у нашому місті були встановлені перші LED-ліхтарі, а саме – у Тяжилові. Вони споживають у 5-6 разів менше електроенергії, ніж лампи розжарювання, і вдвічі менше, ніж енергозберігаючі натрієві. Окрім того, світлодіодні світильники й служать довше.

З 2015 року при будівництві нових об’єктів в мережі вуличного освітлення КП «Міськсвітло» використовує лише сучасні LED-технології. Паралельно проводиться заміна менш ефективних натрієвих ламп на світлодіодні. А в минулому році по проспекту Юності збудували нову лінію, де встановлені саме LED-світильники з датчиками руху, які реагують на присутність людини та регулюють рівень потужності роботи ліхтаря. Тож, коли пішоходів немає, світильник працює на 20% від свої потужності, коли ж проходить людина - вмикається на повну силу.

Загалом у минулому році встановлено близько 1700 світлодіодних світильників. Їх облаштовано біля озера по вулиці Ватутіна, на площі Космонавтів, біля школи №34, що за адресою Ващука,12. По кілька світильників встановлено по вулицям Писарева, Кармелюка, Стрілецькій, Медведева, Г. Крут, Зулінського, 600-річчя, Костянтиновича.

Також – по вулицям Янгеля, Келецькій, Ширшова, Майбороди, Порика, Пирогова, Гальчевського, Оводова, Генерала Безручка, Василенка, Карбишева, Черняховського, Зулінського, Магістратській, Айвазовського та на інших вулицях міста. У минулому році 32 світлодіодні світильні прилади з’явились на дачному масиві «Сабарів». Ще 738 світлодіодних світильників встановили на двох об’їзних дорогах: Львівське шосе (на ділянці від Хмельницького шосе до моста по вул. Київській), Південний обхід (на ділянці від Барського шосе до Гніванського шосе).



Переглядів: 2193
Поширень: 0